Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Ήταν σαν... χθες!


Στιγμές του αθλητικού 1981...



(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιανουαρίου του 1981 οι 18 Π.Α.Ε. της Α΄ Εθνικής κατηγορίας δεν αγωνίσθηκαν (ενόψει του αγώνα της Εθνικής Ομάδας με το Λουξεμβούργο στην Αθήνα, για τα προκριματικά του Π.Κ. της Ισπανίας) κι έτσι αθλητική δραστηριότητα υπήρξε μόνο στα χαμηλότερα Εθνικά πρωταθλήματα, που τότε ήταν η Β΄ Εθνική (σε δύο ομίλους, Νότιο και Βόρειο) και το Εθνικό Ερασιτεχνικό, κάτι δηλαδή σαν τη Γ΄ Εθνική (ερασιτεχνική είναι, ούτως ή άλλως) των ημερών μας. Παράλληλα, συνεχίσθηκε το πρωτάθλημα μπάσκετ, ενώ ο Παναθηναϊκός βρήκε την ευκαιρία να δώσει έναν πολύ ενδιαφέροντα φιλικό αγώνα στη «Λεωφόρο», όπου υποδέχθηκε την πολύ ισχυρή, Εθνική Ομάδα της Ρουμανίας. Τέλος, «μάχες» σημειώθηκαν στη Γερμανική «Μπούτεσλιγκα», όπου η Μπάγερν Μονάχου και το Αμβούργο μάχονταν σκληρά για τον τίτλο, ενώ στην Αγγλία διεξήχθησαν αγώνες του παραδοσιακού ΚυπέλλουF.A. Cup»)



Στο γήπεδο του Π.Α.Ο., οι «πράσινοι» έπαιξαν ικανοποιητικά, αλλά βρέθηκαν εμπρός σε έναν πιο έμπειρο και δυνατό αντίπαλο, που πήρε τη νίκη με σκορ 3 – 0. Το παιχνίδι, ωστόσο, στιγματίσθηκε από το σοβαρό τραυματισμό του Χουάν Ρότσα (τότε «Μπουμπλής») ο οποίος εγκατέλειψε υποβασταζόμενος τον αγωνιστικό χώρο. Σκόρερ των Ρουμάνων αναδείχθηκαν οι σπουδαίοι Καματάρου (5’), Ραντουκάνου (11’) και Τσικλεάννου (88’).  Ο συμπατριώτης τους, Νικολάε, που αγωνίσθηκε με τα χρώματα του Π.Α.Ο., ήταν στην πραγματικότητα ο δεύτερος ξένος των γηπεδούχων αφού ο Αργεντινός Ρότσα, παρότι έπαιζε σαν ομογενής, αποδείχτηκε αργότερα ότι δεν είχε ελληνικές «ρίζες», σε αντίθεση με ότι αποφαίνονταν ένα έγγραφο του... Δήμου Αιγάλεω (!!!)


Οι φίλοι της καλαθόσφαιρας απόλαυσαν εντυπωσιακές συναντήσεις εκείνο το Σάββατο, σε μία εκ των οποίων, που έλαβε χώρα στο κλειστό Γυμναστήριο «Πλάτωνας» της Νίκαιας, μεταξύ του Ιωνικού και του Άρη Θεσσαλονίκης, γράφτηκε ιστορία, από τους δύο πρωταγωνιστές, Παναγιώτη Γιαννάκη και Νίκο Γκάλη.


Η Β’  Εθνική είχε μπει σε κρίσιμη καμπή, με τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής του β΄γύρου. Πριν παραθέσουμε τα αποτελέσματα και τα εισιτήρια-εισπράξεις, πρέπει να θυμίσουμε πως όλα, σχεδόν τα γήπεδα στο πρωτάθλημα αυτό ήταν ακόμη τότε, «ξερά» (δίχως χλοοτάπητα) με αποτέλεσμα να συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα, όπως εκείνο που έγινε στο «κλουβί» του Γυμναστηρίου Κορυδαλλού-Νίκαιας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ της σκληροτράχηλης Προοδευτικής και του φιλόδοξου Αιγάλεω και που ακόμη το θυμούνται οι παλαιότεροι φίλαθλοι...

  • Δείτε στιγμιότυπα της συνάντησης ΠροοδευτικήςΑιγάλεω κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο:
  • https://www.youtube.com/watch?v=rmpl_IY-VQg



Τέλος, αξίζει να ρίξουμε από μία ματιά τόσο στα αποτελέσματα του Γερμανικού πρωταθλήματος, όσο και σε εκείνα του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου σημειώθηκαν μεγάλες εκπλήξεις !!!



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...