Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Τάκης Μακροδημήτρης

(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)


Ο παλαίμαχος, πρώην διεθνής  ποδοσφαιριστής Τάκης Μακροδημήτρης  γεννήθηκε το 1964 και διακρινόταν στη μεσαία γραμμή. Ξεκίνησε την αγωνιστική του σταδιοδρομία σε μικρή ηλικία από τον τοπικό σύλλογο του Πρωτέα Παλαιάς Φώκαιας, όπου ακολούθως χρημάτισε και προπονητής. Εκεί τον ανακάλυψαν οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 1982 και τον ενέταξαν στο δυναμικό των «πρασίνων», με τους οποίους είχε 4 επίσημες συμμετοχές. Είχε ήδη κληθεί στην Εθνική Ομάδα των Νέων, όταν ο ΠΑΟ αποφάσισε να τον παραχωρήσει «δανεικό» σε άλλες ομάδες. 



Την περίοδο 1984-85 έπαιξε στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής με τα χρώματα του Πανιωνίου, έχοντας 18 συμμετοχές και ένα γκολ. Από το Δεκέμβριο του 1985 μέχρι και την περίοδο 1990 ήταν παίκτης του Αιγάλεω, αγωνιζόμενος στα πρωταθλήματα της  Β΄ και της Γ΄ Εθνικής. Στο «Σίτι» κατέγραψε 128 επίσημες παρουσίες και σημείωσε 11 τέρματα. Για την προσφορά του αυτή τιμήθηκε πριν λίγα χρόνια από το σύλλογο, επί προεδρίας Γιώργου Γιανναράκη. 


Μετά το Αιγάλεω έπαιξε σε διάφορες ομάδες μικρότερων κατηγοριών και αργότερα ακολούθησε το επάγγελμα του προπονητή. Το 2008 πέτυχε να ανεβάσει τον Ολυμπιακό Λαυρίου στη Δ΄ Εθνική, ενώ διετέλεσε τεχνικός  (εκλέκτορας) της Μικτής Ομάδας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Συλλόγων Ανατολικής Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...