Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

15 χρόνια δίχως το Λάμπη Σεραφείδη.

Ο Λάμπης Σεραφείδης (δεύτερος από δεξιά) με τους
ποδοσφαιριστές του στο Αιγάλεω (1977)

Συμπληρώθηκαν χθες 20 Αυγούστου, δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια από τη μέρα που ο Χαράλαμπος («Λάμπης») Σεραφείδης, εμβληματική ποδοσφαιρική μορφή των δεκαετιών του ’50 και του ’60, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.
Ο Λάμπης γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1929 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ιστορική ομάδα της Ιεράπολης, ως ακραίος (αριστερός) επιθετικός. Πολύ νέος (17 ετών) μεταγράφηκε στην Α.Ε.Κ., στην οποία έπαιξε μόνο για μία σεζόν, ενώ τη μεγάλη του καριέρα την έκανε στον Απόλλωνα Αθηνών (1950 – 1963). Ήταν 12 φορές διεθνής, επί μία ολόκληρη 10ετία (1950 – 1960) έχοντας 12 επίσημες συμμετοχές και 3 τέρματα. Ο μικρότερος αδελφός του, Στέλιος Σεραφείδης (είχε επίσης Δελτίο όπως κι ο Λάμπης, στο Αιγάλεω αλλά αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας με την Προοδευτική Νεολαία Αιγάλεω) έπαιξε επίσης στην Α.Ε.Κ., αφού τα δύο αδέλφια υπέγραψαν προηγουμένως στον Απόλλωνα, στο πλαίσιο της μετεγγραφής του Γιώργου Καραμπαλίκη στο «Σίτι» (ανταλλαγή).


Μετά τη λήξη της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας, ο Λάμπης στράφηκε σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως προπονητής ποδοσφαίρου. Η μεγαλύτερη επιτυχία του καταγράφηκε την περίοδο 1976-77, όταν οδήγησε το Αιγάλεω στην κατάκτηση του τίτλου στη Β΄ Εθνική (Νότου) και του χάρισε την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Στον «πάγκο» του Αιγάλεω όμως βρέθηκε και τρία χρόνια μετά (1980) αντικαθιστώντας το Νταν Γεωργιάδη. 

Ως προπονητής του Αιγάλεω (πρώτος στο άκρο δεξιά)
το 1980, πριν τον αγώνα με την Προοδευτική.
Ο Λάμπης Σεραφείδης τα τελευταία χρόνια της ζωής του αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με την υγεία του, λόγω των οποίων και απεβίωσε στις 20 Αυγούστου του 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...