Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

3η αγωνιστική Β΄ Εθνικής (23 Σεπτεμβρίου 1979)


«Τρία στα τρία» για Περιστέρι, Σέρρες και Α.Ο. Τρικάλων.
(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Η τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής  (23 Σεπτεμβρίου 1979) πέρασε δίχως και πάλι να υπάρχουν παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία (το πρώτο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα ξεκίνησε επίσημα την επόμενη Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 1979) και έτσι οι σύλλογοι «Νότου» και «Βορρά» είδαν και πάλι τους προβολείς της επικαιρότητας να συγκεντρώνονται πάνω τους. Την πορεία τους -δίχως απώλειες- συνέχισαν πλέον τρεις ομάδες, ο Ατρόμητος Περιστερίου στο Νότο και οι Πανσερραϊκός, Τρίκαλα στο Βορρά, που επικράτησαν αντίστοιχα και όλοι εντός έδρας, του Ηροδότου (3-1), της Αναγέννησης Καρδίτσας (2-0) και του Πανθρακικού (3-0). 



Τη μεγαλύτερη όμως αίσθηση προκάλεσε, την ίδια εκείνη ημέρα, η απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. να ανακηρύξει το Βύζαντα Μεγάρων πρωταθλητή του Α΄ Ομίλου του Εθνικού Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος της προηγούμενης χρονιάς. Την αντίδρασή του στην παραπάνω απόφαση εξέφρασε έντονα με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Α.Π.Ο. Ρουφ, καταγγέλοντας ότι η Ε.Π.Ο. ενήργησε αυθαίρετα και βεβιασμένα, πριν η Δ.Α.Ε. αποφανθεί οριστικά για την κατηγορία που βάραινε το σωματείο των Μεγάρων. Διατρανώνοντας την επιθυμία της, μάλιστα, να εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο, το Δ.Σ. της Αθηναϊκής ομάδας δήλωνε ότι θα προσέφευγε άμεσα στο ΑΣΕΑΔ, προκειμένου να πετύχει την ακύρωση της απόφασης της Ε.Π.Ο. Από την άλλη βέβαια, τώρα «άνοιγε ο δρόμος» για τη συμμετοχή του Βύζαντα στο πρωτάθλημα. 


Στα αξιοσημείωτα της 3ης αγωνιστικής ημέρας ήταν η νέα ισοπαλία (τρίτη κατά σειρά) που έφερνε το Αιγάλεω, αυτή τη φορά στο «ξερό» γήπεδο του Λουτρακίου (0-0) αντιμέτωπο με τον τοπικό, ψυχωμένο Ολυμπιακό του οποίου ο υψηλόσωμος σέντερ-μπακ Μπιτζίνης εξουδετέρωσε το μεγάλο ατού των «κυανολεύκων», το δεινό σκόρερ Χατζησκουλίδη. Άλλα σημαντικά αποτελέσματα ήταν η νίκη της Βέροιας (3-2) επί του Ολυμπιακού Βόλου, η πρώτη επιτυχία του Ηλυσιακού στου Ζωγράφου, με σκορ 3-1 επί του Πανελευσινιακού, η εξαιρετική εμφάνιση και νίκη (1-0) του Φωστήρα στον Ταύρο επί του Αχαρναϊκού, ο άνετος θρίαμβος (4-0) της Νίκης Βόλου επί του Εορδαϊκού, η σαρωτική επικράτηση (5-1) του Μακεδονικού επί του Αγροτικού Αστέρα στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας και η επεισοδιακή νίκη του Κιλκισιακού επί του Εδεσσαϊκού (2-1).














(Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...