Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Το μοιραίο 1979 (Μέρος 3ο: Δίχως "φως στο τούνελ"...)


Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης


Το διοικητικό αδιέξοδο που επικρατούσε στο σύλλογο ήταν λογικό να επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές και να εκνευρίζει το φίλαθλο κόσμο, ο οποίος αναζητούσε, εναγωνίως, μια λύση. Στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να τοποθετηθεί μια πρωτοβουλία του συνδέσμου φίλων Αιγάλεω «Θύρα 1» βάσει της οποίας τα «ηνία» του ομίλου θα έπρεπε να πάρουν, ενόψει της λήξης της θητείας του τότε Διοικητικού Συμβουλίου (στις 4 Απριλίου 1979) μέσω εκλογών φυσικά, νέοι, άφθαρτοι παράγοντες. Κατόπιν και αυτής της εξέλιξης, οι πρώην κορυφαίοι παράγοντες του συλλόγου Γ. Καραμπατέας, Ι. Παντελιάδης και Αλ. Σταυρόπουλος φέρονταν αποφασισμένοι να απόσχουν πλέον από τα κοινά. Στις 4 Φεβρουαρίου η ομάδα πέρασε ένα εφιαλτικό 90λεπτο στο στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας, όταν στην «πρεμιέρα» των αναμετρήσεων του δεύτερου γύρου, συντρίφτηκε με σκορ 5-0 από την ασυγκράτητη «Ένωση» που βάδιζε για το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της σαν πρωταθλήτρια Ελλάδας.


Δυο μέρες αργότερα, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 1979, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του ομίλου συνεδρίασε έκτακτα επί  3 ώρες προκειμένου να πάρει θέση πάνω στα φλέγοντα ζητήματα της ομάδας, με πιο σημαντικό την πρόσληψη αντικαταστάτη του προπονητή Πάλφυ, με τον οποίο το «διαζύγιο» ήταν οριστικό. Αποφασίσθηκε να παραμείνει ως προσωρινός τεχνικός ο Τάκης Μαρκόπουλος, τουλάχιστον μέχρι τις επικείμενες αρχαιρεσίες, οι οποίες ορίσθηκαν για τις 28 του μήνα. Ο Τάκης Μαρκόπουλος, στο δύσκολο έργο που αναλάμβανε τότε, να επιβληθεί δηλαδή στις «βεντέτες» της ομάδας, πολλοί εκ των οποίων έδειχναν να μην αντιλαμβάνονται τη δυσχερή θέση στην οποία είχε περιέλθει πλέον το σωματείο -αφού κινδύνευε σοβαρά να υποστεί οικονομικό και αγωνιστικό αφανισμό- θα είχε βοηθό του τον προπονητή των ερασιτεχνών, Δημήτρη Τσανάκα.


Το Αιγάλεω δεν μπόρεσε να αποσπάσει βαθμό ούτε στα Ιωάννινα, αφού έχασε δύσκολα μεν, αλλά καθαρά από τον τοπικό και ισχυρό Π.Α.Σ. με σκορ 3-1 τη 19η αγωνιστική (ο Βάγγης είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο α’ μέρος σε 1-1 και τα άλλα δυο γκολ των γηπεδούχων σημειώθηκαν στο τελευταίο 20λεπτο της συνάντησης, παραμένοντας στην πρό-τελευταία θέση της βαθμολογίας και με τρεις πόντους διαφορά από τον Πανσερραϊκό (11 β. έναντι 8 β.), που έδειχνε να έχει μάλλον αποδεχτεί τη μοίρα του.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...