Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Σαν Σήμερα (18 Απριλίου)

Τριπολιτσιώτης
1952: Γεννιέται ο σπουδαίος κεντρικός αμυντικός Γιάννης Τριπολιτσιώτης, ένας ποδοσφαιριστής που προέρχεται από το εφηβικό τμήμα του συλλόγου. Πρωτόπαιξε στην ανδρική ομάδα του "Σίτι" τον Ιούνιο του 1971 σε ηλικία 19 ετών στο "Θερινό Πρωτάθλημα" της Α΄ Εθνικής που διοργανώνονταν υπό την αιγίδα του Ο.Π.Α.Π. Από την περίοδο 1973-74 έως και την περίοδο 1978-79 (συνολικά 6 έτη) πήρε μέρος σε 150 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος Α΄ και Β΄ Εθνικής, επιτυγχάνοντας 3 τέρματα. Συνέχισε την επιτυχημένη σταδιοδρομία του στο Βύζαντα Μεγάρων και στον Αίαντα Σαλαμίνας. Τη δεκαετία του '70 διατηρούσε στο Αιγάλεω εμπορικό κατάστημα.



1965: Για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 1ου Ομίλου στη Β΄ Εθνική κατηγορία, το Αιγάλεω υποδέχεται στις κατάμεστες "λαμαρίνες" την ισχυρότατη Θύελλα Πατρών επί της οποίας καταφέρνει, ύστερα από σκληρότατο ματς, να προηγηθεί στο σκορ (1-0), χάρις σε ένα γκολ που πέτυχε ο κεντρικός οπισθοφύλακας Σταύρος Μακρής, μετέπειτα τρεις φορές προπονητής της ομάδας. Το τέρμα αμφισβητήθηκε έντονα από τους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας και τελικά ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα σε βάρος της Θύελλας, η οποία μηδενίσθηκε και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 8 (ημερολογιακών) ημερών, χάνοντας έτσι -δίχως αγώνα- και το επόμενο παιχνίδι της με τη Σαφράμπολη. (ευχαριστώ τον Αλέξανδρο Βάσιλα για την επισήμανσή του).

2004: Για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής κατηγορίας, το Αιγάλεω επικρατεί με σκορ 1-0 μέσα στο γήπεδο της Νεάπολης Πειραιά επί της Χαλκηδόνας, "κλειδώνοντας" έτσι την έξοδό του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, για πρώτη φορά στα χρονικά. Το πολύτιμο τέρμα είχε πετύχει στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ανέστης Αγρίτης.

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, ήθελα απλώς να ρωτήσω ποια είναι η πηγή που επιβεβαιώνει πως ο αγώνας με τη Θύελλα ολοκληρώθηκε, γιατί οι πηγές που έχω βρει (Αθλητική Ηχώ, Έθνος, Τα Νέα) γράφουν πως η διακοπή του αγώνα ήταν οριστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχεις βρει ότι η Θύελλα μηδενίσθηκε, λόγω επεισοδίων σε βάρος του διαιτητή που προκάλεσαν οι ποδοσφαιριστές της, μάλλον έχεις δίκαιο αγαπητέ Αλέξανδρε. Πάντως, αν διακόπηκε όντως, το ματς διακόπηκε σε βάρος της Θύελλας.

      Διαγραφή
  2. Στις 30 Απριλίου η Αθλητική Ηχώ γράφει ξεκάθαρα πως ο αγώνας διεκόπη εις βάρος της Θύελλας κάτι που επέφερε και μηδενισμός της ομάδας της Πάτρας που τιμωρήθηκε και με 15 μέρες αποκλεισμό, έτσι έχασε άνευ αγώνος (και φυσικά μηδενίστηκε) και την επόμενη αναμέτρηση με τη Σαφράμπολη. Κατόπιν ο αποκλεισμός μειώθηκε από 15 σε 8 μέρες κι έτσι η Θύελλα δεν είχε άλλες απώλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση, προβαίνω σε διόρθωση άμεσα.

      Διαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...