Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Χρόνια πολλά, Μπλεκ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Η "ατσάλινη" γροθιά του Μπλεκ.
Ο Μπλεκ, ο "ξανθός γίγας" και αρχηγός των κυνηγών του δάσους Μέιν των (μετέπειτα) Η.Π.Α. είναι ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής της Αμερικανικής Επανάστασης (1776 - 1783), τουλάχιστον όσον αφορά στην εικονογραφημένη εκδοχή της, την οποία εμπνεύσθηκαν οι τρεις Ιταλοί καλλιτέχνες απ' το Τορίνο (στούντιο "eSseGeSse") στις 3 Οκτωβρίου του 1954. 


Σύντομα, οι περιπέτειες του γιγαντόσωμου ήρωα μεταφέρθηκαν στη Γαλλία, όπου οι φημισμένοι Carlo Cedroni και Nicola Del Principe έδωσαν μια εντυπωσιακή συνέχεια στις ιστορίες, μέσω των εκδόσεων "Lug", ενώ στον κατάλογο των σχεδιαστών προστέθηκαν ακόμη οι εξίσου ταλαντούχοι Jean-Yves Mitton and André Amouriq. Ο (μηνιαίος) τίτλος έφτασε στο κορύφωμα των πωλήσεών του, τα 300.000 αντίτυπα. Ο συγγραφέας Marcel Navarro, επιχειρώντας μια αναδρομή στις "ρίζες" του χαρακτήρα, αποκάλυψε ότι το όνομα "Blek" σημαίνει "χρυσά μαλλιά" στη γλώσσα των ερυθρόδερμων και επιπλέον ότι το πραγματικό του όνομα ήταν Yannick Leroc και ήταν γεννημένος στο Saint-Malo της Γαλλίας, σαν σήμερα, στις 27 Νοεμβρίου του 1749.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...