Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Τιμήθηκε η 70χρονη ιστορία του "Αιγάλεω Σίτι"

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και ενθουσιασμού από την επιτυχία της ομάδας που κατάφερε φέτος να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες, έγινε χθες στο βράδυ η παρουσίαση του βιβλίου "70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City (1947 - 2017)" στον πάντα φιλόξενο χώρο του "Ιστορικού Λαογραφικού Οικομουσείου Αιγάλεω". Στην εκδήλωση μίλησαν κατά σειρά ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, ο  βετεράνος τερματοφύλακας του σωματείου Τάκης Ντουντούμης, ο πρόεδρος του σύνδεσμου βετεράνων αθλητών της ομάδας Παναγιώτης Κατσικογιάννης, ο αθλητικός συντάκτης του "Φωτός των Σπορ" Γιώργος Ζουρίδης, ο ιδρυτής του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγάλεω "Φίλοι του Πυριτιδοποιείου" Βασίλης Βασιλειάδης, ο παλαίμαχος παίκτης Τάκης Μαρκόπουλος κι ο συγγραφέας Νίκος Δημ. Νικολαΐδης. Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του Αιγάλεω Α.Ο. Γιάννης Παλτόγλου, ενώ το γενικό συντονισμό της συζήτησης είχε ο οικοδεσπότης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Μουσείου, Γιάννης Περράκης.



Πλήθος κόσμου έδωσε το "παρών", μεταξύ των οποίων ο πρώην δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μυστακόπουλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Γιάννης Γκίκας και Λάμπρος Σκλαβούνος, οι αντιδήμαρχοι Γιάννα Χριστόγλου, Στέλιος Βασιλειάδης, Γιάννης Δημομελέτης, ο πρώην πρόεδρος του "Α.ΣΔ.Α." Τάκης Μπιτούνης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτισμού του δήμου Αιγάλεω Γιάννης Αθανασάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάκης Μανδραφλής (με την κόρη του Λυδία) Δημήτρης Μπέσης, Ηλίας Μάνδρος και Χάρης Αρώνης, η πολύ δραστήρια πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω Βιργινία Γεωργοπάνου. 



Όπως και η νεοεκλεγείσα γενική γραμματέας της ίδιας Ένωσης Θεοδώρα Σιδηροπούλου,  ο πρόεδρος των "Φίλων της Φύσης" Κώστας Φωτεινάκης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Καφετζής, οι αθλητικογράφοι Γιώργος Κωφίδης και Δημήτρης Αρβανιτίδης, οι συγγραφείς Μαρία Βαμβακοπούλου και Αντώνης Αρβανίτης (μαζί με την ποιήτρια σύζυγό του, Μαργαρίτα) ο πρόεδρος του "Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτικής Αττικής" κι οδοντίατρος Κωνσταντίνος Σάμιος, ο γλύπτης Χαράλαμπος Γκούμας, ο πρόεδρος του συλλόγου της "Ιεράς Οδού" Αντώνης Παργανάς, ο μικροβιολόγος ιατρός Σταύρος Ζάππας, οι εκπαιδευτικοί Κωνσταντίνος Δάλκος, Παναγιώτης Χατζηαντώνογλου, Γιώργος Λαμπρόπουλος, Άρης Χριστοφιλογιάννης (μαζί με τη σύζυγό του Γωγώ Πούλου), Θοδωρής Μπελίτσος, Ευαγγελία Αγαπητού, Έφη Κωστίδου, Ιορδάνης Δανιηλίδης, οι αγαπητοί βικιπαιδιστές Μάνος και Δήμητρα, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Αθηνών Νίκος Καρβελέας κι ακόμη οι ιδιαίτερα δραστήριοι περί τα κοινά συμπολίτες Σπύρος Ευαγγελάτος, Ηλίας και Δήμητρα Γιαρένη, Νίκος Λεγάτος με την κόρη του Σοφία, Μάνος Μαυροθαλασσίτης, Ηλίας Αρβανίτης, Αθανασία Σαμαρά και πολλοί άλλοι.


Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη τα μέλη της διοίκησης της ομάδας Άρης Παλτόγλου και Αντώνης Χατζηαντωνίου. Φυσικά ήταν και πολλοί παλαιοί ποδοσφαιριστές του Αιγάλεω Α.Ο. και της Ιεράπολης, όπως οι Αλέκος Κοτσάκης (ο παλαιότερος εν ζωή παίκτης του Αιγάλεω Α.Ο., γεννηθείς εν έτει 1925 και στέλεχος της πρώτης ομάδας του 1946/47), Δημήτρης Εξωμανίδης, Νίκος Ενεπεκίδης, Γιώργος Σεμερτζόγλου ("Ιταλός"), Δημήτρης Πηγαδίτης και Δημήτρης Παπαϊωάννου με τις συζύγους τους, Θανάσης Κιούρκος, Παντελής Τζανουδάκης, Γιώργος Μουρίκης, Βαγγέλης Συρίγος, Γιάννης Σάμιος, Γιάννης Νταγκίνης, Σπύρος Λαγκαδίτης, Χρήστος Σαλίδης, Δημήτρης Αθ. Παπαϊωάννου ("παπί"), ο παλιός μπασκετμπολίστας και "ψυχή" της ομάδας μπάσκετ του "Σίτι" Γιάννης Γκολφινόπουλος μαζί με το γιο του Χρήστο, ο γιος του Κώστα Τσίκα, Δημήτρης, όπως και οι γνωστοί φίλοι της ομάδας Δημήτρης Κόσμιος ("Περφέτο"), Χάρης Ρηγάτος, Τριαντάφυλλος Πετρόπουλος, Φώτης Βαλσάμης, Παύλος Τσατσαρώνης ("Κιάσος"), Τάσος Δενδρινός, Χριστόδουλος Χριστοδουλίδης κ.α. Κι ακόμη οι ερευνητές του ποδοσφαίρου Μανώλης Πλακιανός, Αλέξανδρος Βάσιλας και Κώστας Κοτταρίνος.



Στο τέλος της βραδιάς προσφέρθηκε σε όλο τον κόσμο παραδοσιακό κέρασμα με εδέσματα και αναψυκτικά,υπό τους ήχους των τραγουδιών του αξέχαστου Γιώργου Ζαμπέτα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και στις δυο κυρίες που τόσο βοήθησαν για την υπέροχη αυτή διοργάνωση.

2 σχόλια:

  1. Ένα εξαιρετικό βιβλίο από το Νίκο Νικολαΐδη, με αφορμή τα 70χρονα του Α.Ο. Αιγάλεω. Κείμενα που συνδυάζουν την αθλητική ιστορία με την εξέλιξη της μεταπολεμικής αιγαλεώτικης κοινωνίας. Τα εξαιρετικά σκίτσα του Νικολαΐδη που συνοδεύουν το βιβλίο, θυμίζουν νοσταλγικά παλιές επιτυχίες της ομάδας. Αξίζει να το πάρει κανείς καθώς έχει πολύ μικρό κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ Θοδωρή μου, για τα ευγενικά σου λόγια. Ιδιαίτερα όταν προέρχονται από έναν άξιο "εραστή" των γραμμάτων και των τεχνών, όπως εσύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...