Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Πραγματικός θεράπων της Ιατρικής!


Φωτό: News 247

Σαν σήμερα, στις 8 Δεκεμβρίου του 1971, ο διακεκριμένος Έλληνας καρδιοχειρουργός Γεώργιος Α. Τόλης πραγματοποίησε την πρώτη επαναγγείωση μυοκαρδίου με παρακαμπτήριο φλεβικό μόσχευμα, το γνωστό «bypass».

Ποιος είναι.

Ο Γεώργιος Τόλης γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1935 στο χωριό Μαλακάσι του Νομού Τρικάλων. Οι γονείς του, Αθανάσιος και Σταματία, ήταν φτωχοί εστιάτορες από τα ορεινά χωριά της Καλαμπάκας. Ο νεαρός Γιώργος τελείωσε το Γυμνάσιο στα Τρίκαλα και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το 1954 έως το 1961. Ακολούθως ειδικεύθηκε στη Χειρουργική Θώρακα και Καρδιάς και πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό του στο Σικάγο των ΗΠΑ. Το 1971 επέστρεψε στη χώρα μας και εργάσθηκε κατά σειρά στον «Ευαγγελισμό», στο «Υγεία» και στο «Ιατρικό Αθηνών». Ως καρδιοχειρουργός, ο Τόλης πραγματοποίησε χιλιάδες επεμβάσεις. Μεταξύ άλλων, ο Τόλης πραγματοποίησε και την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς, στις 3 Απριλίου του 1990. Το 1997 έπαυσε να χειρουργεί και να ασκεί την ιατρική. Συνειδητοποιημένος πολίτης, έχει εκφραστεί εναντίον του δημοσίου Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), κρίνοντάς το δυσκίνητο και γραφειοκρατικό. Έχει επίσης ταχθεί κατά της παροχής υπηρεσιών Υγείας με στόχο το οικονομικό κέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...