Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Παρωδία στο "Νίκος Γκούμας"

ο Κώστας Κατσαρός
Στις 18 Ιουνίου του 2000 το Αιγάλεω μετείχε σε ένα ματς-παρωδία στο Στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας "Νίκος Γκούμας" εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα για την άνοδο στην Α΄ Εθνική. Είχαν προηγηθεί οι αγώνες Αιγάλεω-Πανσερραϊκός 2-2 στη Νεάπολη και ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός 3-1 (στην ΑΕΚ). Ως εκ τούτου, οι Γιαννιώτες ήθελαν ένα βαθμό για να πάρουν το εισιτήριο, ενώ το Αιγάλεω ζητούσε μόνο τη νίκη.

Το ματς κύλησε στον απόηχο τρομερών φημών που είχαν κυκλοφορήσει στην πόλη μας όλο το προηγηθέν διάστημα. Σύμφωνα με αυτές, ο τότε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Θωμάς Μητρόπουλος δεν επιθυμούσε την άνοδο κατά τη συγκεκριμένη χρονιά, αφού δε θεωρούσε ευνοϊκή την τότε συγκυρία.

Συγκεκριμένα, από πολλούς υποστηρίζονταν ότι αν ανέβαινε τότε η ομάδα, δεν θα μπορούσε να κρατηθεί στην Α΄ Εθνική, καθώς το 2001 θα "έπεφταν" από αυτήν τρεις ομάδες. Οι ίδιοι κύκλοι άφηναν να διαρρεύσει ότι το "Σίτι" θα έκανε περίπατο στη Β΄ Εθνική την άλλη σεζόν (2000-01) οπότε θα εξασφάλιζε την επιστροφή του υπό πολύ πιο ασφαλείς συνθήκες, με το δεδομένο πως το 2002 θα υποβιβαζόταν από τη μεγάλη κατηγορία μόλις ένας σύλλογος.

Κανείς δεν απάντησε βέβαια ποτέ στο ερώτημα γιατί η ομάδα μας κυνηγούσε μανιωδώς τη συμμετοχή της στα πλέι οφ εκείνη την περίοδο, αφού στους αντικειμενικούς σκοπούς της δεν περιλαμβανόταν η άνοδος. Επιπροσθέτως, το Αιγάλεω απολάμβανε σκανδαλώδους διαιτητικής εύνοιας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στοιχείο που παρέπεμπε ευθέως στη γνωστή "παράγκα" της οποίας εμπνευστής φερόταν να είναι ο ισχυρός ανήρ του συλλόγου της πόλης μας, όπως αποκαλύφθηκε από τις πασίγνωστες τηλεφωνικές συνομιλίες τις οποίες έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Παρά το όργιο φημών, οι πιστοί οπαδοί του Αιγάλεω προσήλθαν μαζικά στις εξέδρες του Σταδίου "Νίκος Γκούμας" και υποστήριξαν με θέρμη τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, δίνοντας τη δική τους μάχη, με τους υπέρτρερους στον αριθμό, γιαννιώτες φιλάθλους. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "ΑΘΛΟΜΕΤΡΟΥ" ήταν σίγουροι για την επικράτηση της δικής τους ομάδας, για την οποία τους διαβεβαίωναν όλη την εβδομάδα παράγοντες αλλά και συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής που ανήκε στο δυναμικό του "Σίτι", αλλά ελκούσε καταγωγή από την Ήπειρο!!!

ο σκόρερ του Αιγάλεω
Σωκράτης Πέτρου
Στο α' μέρος η υπεροχή ήταν μοιρασμένη, με το διαιτητή Παπίλια να αρνείται καθαρό πέναλτι υπέρ του Αιγάλεω, σε προσπάθεια του Ανέστη Αγρίτη. Η επανάληψη επεφύλαξε εκπλήξεις, αφού στο 52΄ο Σωκράτης Πέτρου βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση ύστερα από σύγχυση στα καρέ του ΠΑΣ και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Αλέκου Ράντου, για το αναπάντεχο 1-0. Μια ακόμη ευκαιρία έχασε ο Κώστας Κατσαρός όταν ξέφυγε μόνος και σούταρε με δύναμη για να διώξει με τα ακροδάχτυλα ο γκολκίπερ των Ιωαννίνων. Ωστόσο οι δυο αυτές φάσεις δεν ήταν αρκετές για να χαρίσουν τους 3 βαθμούς στο Αιγάλεω.

Καθόλη τη διάρκεια του β΄ημιχρόνου, η Αιγαλεώτικη άμυνα "έμπαζε" από παντού, με αποτέλεσμα πέντε και έξι φορές οι κυνηγοί του ΠΑΣ να βρίσκονται μόνοι τους απέναντι στον συγκινητικό Θανάση Κόη που πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση, κρατώντας με νύχια και δόντια ανέπαφη την εστία του, μέχρι το 94ο λεπτό (είχε δοθεί 7λεπτη καθυστέρηση), όταν ο Κορμαρής με κοντινό πλασέ ισοφάρισε και έστειλε τους συμπάικτες του από την κόλαση στον παράδεισο. Ευθύς αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος, ο διαιτητής έληξε την αναμέτρηση, παρότι υπολείπονταν ακόμη τρία λεπτά. Είναι βέβαιο δε, ότι αν δεν ισοφάριζε στο 94΄ο ΠΑΣ, το ματς θα έληγε τα ξημερώματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...