Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Καλό μήνα με Βαζέχα στο Σίτι!

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Πολωνίας Κριστόφ Βαζέχα είναι από σήμερα ο νέος προπονητής στην ομάδα του Αιγάλεω. Οπωσδήποτε, η συμφωνία με τον βετεράνο άσσο, αποτελεί μεγάλη επιτυχία του προέδρου κ. Γιώργου Γιανναράκη ο οποίος έσπευσε, μετά τη λύση της συνεργασίας με το Θωμά Κουρκούνα, να καταλήξει στην πιο αξιόπιστη λύση, δείχνοντας ότι κάθε άλλο παρά έχει αποκαρδιωθεί στην προσπάθειά για τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Το βιογραφικό του Βαζέχα, από την ελληνική βικιπαίδεια:

Ο Κριστόφ Βαζέχα (πολωνικά: Krzysztof Warzycha, προφ. Κσιστόφ Βαζίχα, γενν. 17 Νοεμβρίου 1964) είναι Πολωνός πρώην ποδοσφαιριστής που διακρίθηκε ιδιαίτερα στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
Αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 1989, από την Πολωνική Ρουχ Χουρζόφ και παρέμεινε στην ομάδα μέχρι το τέλος της καριέρας του, το 2004, συνολικά για δεκαπέντε (15) χρόνια. Συνολικά στο πρωτάθλημα πέτυχε 244 γκολ σε 403 αγώνες και αναδείχθηκε τρεις φορές πρώτος σκόρερ (1994, 1995, 1998), ενώ σε 63 ευρωπαϊκά ματς είχε 24 γκολ.
Είχε 50 συμμετοχές στην Εθνική Πολωνίας με εννέα γκολ. Είναι ο κορυφαίος ξένος σκόρερ και δεύτερος όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τον Θωμά Μαύρο. Απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα το 1998. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2004, σε ηλικία 39 ετών.
Ο Βαζέχα μπήκε στην καρδιά των Ελλήνων φιλάθλων, εκτός για την δεινότητά του στο σκοράρισμα και για το ήθος του ως ποδοσφαιρίστης και ως άνθρωπος.
Το 2006 δώθηκε προς τιμήν του φιλικός αγώνας μεταξύ ομάδας παλαιμάχων του Παναθηναϊκού και της Ρουχ Χουρζόφ. Εδώ και μερικά χρόνια έχει ξεκινήσει μια νέα καριέρα, αυτή του προπονητή και από το καλοκαίρι του 2007 είναι τεχνικός διευθυντής της Arsenal Soccer School στην Ελλάδα. ,ενώ το 2008 έγινε και ένας από τους σκάουτερ του Παναθηναικού.
Στις 8 Δεκεμβρίου 2009, μετά την λύση της συνεργασίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον Χενκ τεν Κάτε, ο Κριστόφ Βαζέχα αναλαμβάνει βοηθός του νέου προπονητή της ομάδας και παλίου του συμπαίκτη, Νίκου Νιόπλια.


5 σχόλια:

  1. θα μεταφερει την γνωση του κ θα ξεχωρισει ποιοι ξερουν μπαλα.γιατι μεχρι τωρα η ομαδα ειχε ενα καλουπι, δεν το αλλαξαν ποτε ως τωρα΄. λες κ ηταν το ιδανικο χα χα χα, Τουλαχιστον αυτος ξερει κ απο τακτικες κ απο χαρακτηρες κ απο επιπεδο κ βασικα ξερει μπαλα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρης Παπαϊωάννου - Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής14 Μαρτίου 2012 στις 6:04 μ.μ.

      Όπως και να το κάνει, κανείς είναι ο Βαζέχας. Μεγάλη τιμή τόσο για την ομάδα μας, όσο και τον τόπο μας H ζωή κλείνει περίεργα ραντεβού με την αισιοδοξία. Σε μέρη που δεν φαντάζεται ο νους του ανθρώπου. Απρόσμενα. Απροσδιόριστα. .

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΒΑΖΕΧΑ Κ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη επιτυχια. θα δει θα κρινει θα ανακατεψει τη τραπουλα κ ελπιζω υο αιγαλεω να πιασει τη κατηγορια που θελει.Ολα ομως πρεπει να γινουν μονο με τη εμπειρια κ τη γνωση του προπονητη κ κανενος γνωστου τον γνωστο κ τ λ Να κρινει κ να στεινει οπως αυτος νομιζει το καθε παιχνιδι αλλιως θα χουμε παλι τα ιδια

      Διαγραφή
  3. Δημήτρης Παπαϊωάννου - Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής14 Μαρτίου 2012 στις 6:12 μ.μ.

    Όπως και να το κάνει κανείς... Είναι ο Βαζέχας. Μεγάλη τιμή για τον τόπο και την ομάδα μας. Πως τα φέρνει η πουτάνα η ζωή, κλείνει περίεργα ραντεβού με την αισιοδοξία. Σε μέρη που δεν φαντάζεται ο νους του ανθρώπου. Απρόσμενα. Απρο-σδιόριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...