Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Γιάννης Μπατζακίδης

Ο Γιάννης Μπατζακίδης (1911 Ανατολική Θράκη-2006 Αθήνα) ήταν Έλληνας αντιστασιακός, μέλος του ΚΚΕ και του Ε.Α.Μ. με έντονη συνδικαλιστική δράση και πρώτος δήμαρχος Αιγάλεω. Κατοικούσε στο Αιγάλεω και εργαζόταν ως γραφέας στο δήμο Περιστερίου. Αυτός και ο Βασ. Μπαρμπούνης ήσαν οι δύο πρώτοι υπάλληλοι που ορκίστηκαν το 1934, αμέσως μετά την ίδρυση του δήμου, με δήμαρχο το Σταμάτη Καστριώτη.
 
Διώχθηκε επί δικτατορίας Μεταξά, αλλά αργότερα δικαιώθηκε από τα δικαστήρια. Επί κατοχής ο Γιάννης Μπατζακίδης εντάχθηκε στο αντιστασιακό κίνημα και διετέλεσε μέλος της Τοπικής Οργάνωσης και στρατολογητής του Ε.Α.Μ. Καλλιεργημένος και προοδευτικός, με νομικές σπουδές, είχε αποκτήσει μεγάλο πολιτικό κύρος και ως αναγνώριση της προσφοράς του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα εκλέχθηκε δια βοής πρώτος δήμαρχος Αιγάλεω, τον Σεπτέμβριο του 1944. Μετά τα Δεκεμβριανά παύτηκε, όπως και ο Περιστεριώτης Ευγένης Χαραλαμπίδης και άλλοι λαϊκοί δήμαρχοι, για να γνωρίσει στη συνέχεια έναν αδυσώπητο και πολύχρονο κατατρεγμό.
 
Ήταν μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (Π.Ε.Α.Ε.Α.).
 
 Πηγές
  •  Εφημερίδα «Ελεύθερος Διάλογος Περιστερίου».
  •  Εφημερίδα «Αιγάλεω».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...