70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Γιάννης Μπατζακίδης

Ο Γιάννης Μπατζακίδης (1911 Ανατολική Θράκη-2006 Αθήνα) ήταν Έλληνας αντιστασιακός, μέλος του ΚΚΕ και του Ε.Α.Μ. με έντονη συνδικαλιστική δράση και πρώτος δήμαρχος Αιγάλεω. Κατοικούσε στο Αιγάλεω και εργαζόταν ως γραφέας στο δήμο Περιστερίου. Αυτός και ο Βασ. Μπαρμπούνης ήσαν οι δύο πρώτοι υπάλληλοι που ορκίστηκαν το 1934, αμέσως μετά την ίδρυση του δήμου, με δήμαρχο το Σταμάτη Καστριώτη.
 
Διώχθηκε επί δικτατορίας Μεταξά, αλλά αργότερα δικαιώθηκε από τα δικαστήρια. Επί κατοχής ο Γιάννης Μπατζακίδης εντάχθηκε στο αντιστασιακό κίνημα και διετέλεσε μέλος της Τοπικής Οργάνωσης και στρατολογητής του Ε.Α.Μ. Καλλιεργημένος και προοδευτικός, με νομικές σπουδές, είχε αποκτήσει μεγάλο πολιτικό κύρος και ως αναγνώριση της προσφοράς του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα εκλέχθηκε δια βοής πρώτος δήμαρχος Αιγάλεω, τον Σεπτέμβριο του 1944. Μετά τα Δεκεμβριανά παύτηκε, όπως και ο Περιστεριώτης Ευγένης Χαραλαμπίδης και άλλοι λαϊκοί δήμαρχοι, για να γνωρίσει στη συνέχεια έναν αδυσώπητο και πολύχρονο κατατρεγμό.
 
Ήταν μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (Π.Ε.Α.Ε.Α.).
 
 Πηγές
  •  Εφημερίδα «Ελεύθερος Διάλογος Περιστερίου».
  •  Εφημερίδα «Αιγάλεω».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου