70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Πάτησε στον Αρη!

Αιγάλεω 1968                                                         
Στις 5 Οκτωβρίου του 1968 το Αιγάλεω συνέτριψε εντός έδρας με σκορ 3-0 τον Αρη Θεσσαλονίκης για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε δύο γκολ του Δημήτρη Εξωμανίδη και ένα του Σωτήρη Γκιόκεζα.
Μόλις 20 ημέρες νωρίτερα, η πανίσχυρη τότε ομάδα της πόλης μας κατακτούσε το 1ο Θερινό Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, νικώντας στο Τελικό που διεξήχθη στη Λαμία, με σκορ 1-0 τη Βέροια, χάρις σε τέρμα από εκτέλεση πέναλτι του αείμνηστου Γιώργου Γιαννακόπουλου. Το Αιγάλεω, το οποίο είχε επιλέξει να χρησιμοποιήσει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στη διοργάνωση, νίκησε διαδοχικά τους Βύζαντα Μεγάρων (2-0 στα Μέγαρα και 5-0 στο Δημοτικό Στάδιο), Παναθηναϊκό (3-2 στη Λεωφόρο και 3-2 εντός έδρας), ενώ αναδείχθηκε δυο φορές ισόπαλο με τον Ολυμπιακό (1-1 στο Αιγάλεω και 2-2 στο Φάληρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου