Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η προσπάθεια συνεχίζεται...


Προβληματισμένος ήταν ο Γιάννης Ματζουράκης
από την αγωνιστική εικόνα των ποδοσφαιριστών του
 Παίρνοντας θάρρος από τις πρώτες ελπιδοφόρες τους εμφανίσεις στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της περιόδου 1983-84, οι παίκτες του Αιγάλεω συνέχισαν την προσπάθειά τους να κρατήσουν την ομάδα στην Α΄ Εθνική κατηγορία. Το πρόγραμμα αγώνων, μετά το πολύ δύσκολο ξεκίνημα, ήταν αρκετά ευνοϊκό κι έτσι η διοίκηση πίστευε πως θα μπορούσαν να εξασφαλισθούν αρκετοί βαθμοί μέχρι τις μετεγγραφές του Δεκεμβρίου, όπου ούτως ή άλλως είχε ήδη αποφασισθεί η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού με έτοιμους ποδοσφαιριστές.

Την πέμπτη αγωνιστική το Αιγάλεω ταξίδεψε στο "Αλκαζάρ" για να να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη τότε Λάρισα. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν με μεγάλη δυσκολία το παιχνίδι, χάρις σε πέναλτι του Κμίετσικ από το 10ο λεπτό (χέρι του Παϊσανίδη), ενώ ο Στέφανος Παπαθεοδώρου έχασε στα τελευταία λεπτά μια σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Ακολουθούσαν δυο συνεχόμενα ματς στο Δημοτικό Στάδιο, με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΠΑΟΚ.
Κατά των Ιωαννίνων οι ποδοσφαιριστές του "Σίτι", ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση, όμως δεν μπόρεσαν να σημειώσουν κάποιο τέρμα. Στην επανάληψη, ο ΠΑΣ ισορρόπησε, αντέδρασε κάνοντας κι αυτός μερικές σημαντικές ευκαιρίες, αλλά ακριβώς ένα λεπτό πριν τη λήξη ήρθε το χρυσό γκολ για την ομάδα της πόλης μας. Ο συγκινητικός Μαύρος (που ήταν η μορφή της αναμέτρησης) εκτέλεσε κόρνερ και μέσα στη σύγχυση που δημιουργήθηκε ο διακριθείς στόπερ Παντελής -από κοντά- έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-0!


Χαρακτηριστική φάση του αγώνα,
με πρωταγωνιστές τους Παντελή 
και Αλεξανδρίδη
 Το παιχνίδι κατά του ΠΑΟΚ προσέλαβε χαρακτήρα ντέρμπι, αφού το Αιγάλεω διατηρούσε αήττητο κατά των Θεσσαλονικέων για περισσότερα από 15 χρόνια! Στις εξέδρες του γηπέδου μας βρέθηκαν περισσότεροι από 6.000 φίλαθλοι που παρακολούθησαν ένα νευρικό ματς, απ' το οποίο άξιζαν μόνο τα δυο γκολ. Το Αιγάλεω προηγήθηκε στο 31΄όταν ο Μπεκιάρης αξιοποιώντας τη μπαλιά του Αθανασιάδη, έγραψε με εναέριο πλασέ το 1-0 και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 51΄με εξαιρετικό βολέ του Χρήστου Δημόπουλου. Για το Αιγάλεω, αυτό ήταν το 500ο γκολ στην Α΄ Εθνική κατηγορία, αλλά δυστυχώς δε συνοδεύτηκε από τη χαρά της νίκης.

Μπεκιάρης
Το επόμενο παιχνίδι ήταν κατά του Εθνικού, στο Φάληρο. Οι οπαδοί του Αιγάλεω προσήλθαν κατά χιλιάδες στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με πολλές ελπίδες να πανηγυρίσουν ίσως την πρώτη εκτός έδρας νίκη, όμως το αποτέλεσμα (5-1) τους προσγείωσε στη σκληρή πραγματικότητα. Η ομάδα άσθμαινε, αφού οι παίκτες έδειχναν ανήμποροι να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του πρωταθλήματος, ενώ το πρόβλημα του σκοραρίσματος ήταν ιδιαίτερα οξυμένο. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως το μοναδικό τέρμα του "Σίτι" σημείωσε στο τέλος του άτυχου αγώνα με πέναλτι ο Μπεκιάρης, ενώ η άμυνα είχε καταφέρει να δεχτεί πέντε γκολ στα πρώτα 54 λεπτά, κυρίως από τραγικά της λάθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...