Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Το Αιγάλεω στο Κύπελλο ΙΝΤΕΡΤΟΤΟ!

Η έδρα της Fulham FC
Το καλοκαίρι του 2002 η ομάδα του Αιγάλεω προετοιμάζονταν για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας, όπου είχε επιστρέψει ύστερα από απουσία 16 ολόκληρων ετών. Στο πλαίσιο της απόκτησης χρήσιμων αγωνιστικών εμπειριών, η τότε διοίκηση έκρινε σκόπιμο να υποβάλλει αίτημα για συμμετοχή της ομάδας στο Κύπελλο "INTERTOTO" της ΟΥΕΦΑ, μιας ημιεπίσημης διοργάνωσης που ωστόσο συγκέντρωνε αρκετή αίγλη, καθώς σε αυτήν έπαιρναν κατά καιρούς μέρος ορισμένοι σπουδαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι.
Το Αιγάλεω έγινε δεκτό και κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο την αγγλική Fulham FC, ιδιοκτησίας του μεγιστάνα Mohamad Al Fayed με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται το Σάββατο 20 Ιουλίου, στο περίφημο "Craven Cottage" του Λονδίνου.

Ο Saha σκοράρει στο 77ο λεπτό
Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της πόλης μας θα είχαν έτσι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο που οι υποδομές, η οργάνωση και η όλη παρουσία του στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό ορίζοντα απείχαν παρασάγγες από τα αντίστοιχα ελληνικά δεδομένα μιας μικρομεσαίας ομάδας. Παρότι βρίσκονταν στην αρχή της προετοιμασίας τους όμως, στάθηκαν περίφημα στον αγωνιστικό χώρο του βρετανικού γηπέδου, όπου είχαν την ατυχία να δεχτούν ένα τέρμα μόλις στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης.

Χαρακτηριστικά ήταν τα δημοσιεύματα της επόμενης μέρας στον Αγγλικό Τύπο, τα οποία ανέφεραν ότι ο προπονητής της Φούλαμ βετεράνος διεθνής των "τρικολόρ" Jean Tigana θα έχει αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει ενόψει της ρεβάνς, ύστερα από τη μέτρια εμφάνιση της ομάδας του. Αν μάλιστα δεν είχε την έμπνευση να περάσει σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο το συμπατριώτη του Luis Saha που πέτυχε το μοναδικό γκολ, τότε ίσως τα πράγματα για αυτόν να ήταν ακόμη δυσκολότερα.

Παραθέτουμε τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα, όπως δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο:

J. Tigana
Fulham: Van der Sar, Ouaddou (Legwinski, 46), Harley, Knight, Goma, Malbranque (Hayles, 66), Marlet, Davis, Sava (Saha, 46), Collins, Boa Morte. Subs: Herrera, Melville, Goldbaek, Stolcers.


Goal scorer: Saha (77)


Aegaleo: Cidibe, Papoutsis, Meidanis, Alexopoulos, Chatsis (Antonetti, 68), Edusei, Stesanop (Wanga, 52), Skopelitis, Christou, Fotakis, Chloros (Agritis, 61). Subs: Kottaras, Psomas, Makris, Agritis, Sineonidis.

Referee: J Ver Eecke (Bel) Attendance: 5,199



Ωστόσο, ο τότε τεχνικός του "Σίτι" Γιώργος Χατζάρας παρέμεινε προσγειωμένος, γνωρίζοντας ότι η ομάδα ήταν σαφώς ανέτοιμη και πρωταρχικός στόχος της θα έπρεπε να είναι η παραμονή στο ελληνικό πρωτάθλημα, η οποία εξάλλου είχε επιτευχθεί την προηγούμενη χρονιά ακριβώς την τελευταία στιγμή. Θα ερχόταν βέβαια και η ώρα της Ευρωπαϊκής διάκρισης, αλλά αυτή ακόμη απείχε δυο περιόδους (Το Αιγάλεω πέτυχε τη σεζόν 2003-04 την έξοδό του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ)

Ο Γιάννης Χλωρός ανοίγει το σκορ!
Ο επαναληπτικός δόθηκε μια βδομάδα μετά στο γήπεδο του ΠΑΟ. Το Αιγάλεω ξεκίνησε με ενθουσιασμό, προηγήθηκε και οι οπαδοί του πίστεψαν στο θαύμα της πρόκρισης, αλλά οι άγγλοι αντέδρασαν άμεσα, ισοφάρισαν και έδωσαν τέλος στις προσδοκίες. Το Αιγάλεω άνοιξε το σκορ στο 24' όταν από πάσα του Νικολόπουλου ο Χλωρός πλάσαρε τον Φαν ντερ Σαρ (1-0). Η Φούλαμ ισοφάρισε (1-1) στο 34' με πλασέ από την περιοχή του Στιβ Μαρλέ.


Οι συνθέσεις:

ΑΙΓΑΛΕΩ: Μπίκιτς, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Μεϊδάνης, Νικολόπουλος (46' Αγρίτης), Εντουσεϊ, Χρήστου, Σκοπελίτης, Ουάνγκα (63' Χατζής), Φωτάκης (73' Στεφάνοφ), Χλωρός.

ΦΟΥΛΑΜ: Φαν ντερ Σαρ, Ουαντού, Χάρλεϊ, Μέλβιλ, Γκομά, Λεγκβινσκί (75' Γκόλντμπεκ), Μαρλέ, Μαλμπράνκ, Σαχά, Ντέιβις, Μπόα Μόρτε (75' Χέιλς).

«Μπήκαμε και στα δύο παιχνίδια χωρίς άγχος, καθώς δεν φοβηθήκαμε ούτε στιγμή τη Φούλαμ», δήλωσε χθες ο Χλωρός, που πρόσθεσε: «Καταφέραμε να προηγηθούμε, αλλά ήμασταν άτυχοι. Στο δεύτερο παιχνίδι παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Το Ιντερτότο ήταν για μας μία καλή εμπειρία. Πιστεύω ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και θα πάμε καλά στο πρωτάθλημα απ' ό,τι πέρυσι».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/07/2002 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...