Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τ' αστέρια του Αιγάλεω Α.Ο.: Τάκης Μανδραφλής

Ο Παναγιώτης (Τάκης) Μανδραφλής, γεννημένος το 1962, είναι Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που αγωνίσθηκε στη θέση του κεντρικού αμυντικού, κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του '80 και του '90.


Ξεκίνησε από την εφηβική ομάδα του Αιγάλεω Α.Ο. την περίοδο 1981 - 82 στη Β' Εθνική και τερμάτισε την καριέρα του στον ίδιο σύλλογο, 15 χρόνια αργότερα (σεζόν 1995 - 96, στη Δ' Εθνική). Με τα χρώματα του Αιγάλεω αναδείχθηκε πρωταθλητής Β' Εθνικής, το 1983, διάκριση που τον πριμοδότησε για να εισαχθεί στην ΕΑΣΑ.

Σπουδαία ήταν η παρουσία του και στον Ιωνικό Νικαίας, με τον οποίο κατάκτησε επίσης τίτλο Β' Εθνικής (1989) και στη συνέχεια πραγματοποίησε πολλές εμφανίσεις στην Α' Εθνική, ως βασικός σέντερ-μπακ, τις περιόδους 1989-90 και 1990-91. Διακρίθηκε για τη δύναμη και την αποτελεσματικότητά του, στοιχεία που τον είχαν κατατάξει μεταξύ των πλέον σκληροτράχηλων αμυντικών παικτών που εμφανίσθηκαν ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το μεγάλο του ύψος (1,90 μ.) και το όλο "σκανδιναβικό" παρουσιαστικό του βοήθησαν στο να αποτελέσει μια ευδιάκριτη φυσιογνωμία που δεν περνούσε απαρατήρητη τόσο από αντιπάλους, όσο και από φιλάθλους.

Αγωνίσθηκε επίσης με τους συλλόγους της Νεάπολης Πειραιά (στη Γ' Εθνική), του Ακράτητου Άνω Λιοσίων (Δ΄Εθνική), της Προοδευτικής (Β' Εθνική) και της Αγίας Ελεούσας (Δ' Εθνική).

Είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας, ενώ το 2006 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημήτρη Καλογερόπουλου και τα έτη 2007, 2008 και 2010 διετέλεσε αντιδήμαρχος Αιγάλεω.

Ως προπονητής, κέρδισε τον τίτλο Γ' Εθνικής με την ομάδα του Αιγάλεω, τη σεζόν 1998-99.

Απασχολήθηκε επίσης, ως προπονητής της Εθνικής Ομάδας Γυναικών, ενώ την περίοδο 2008-09 ανέλαβε εκ νέου τεχνικός του Αιγάλεω στη Γ' Εθνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...