ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- ΜΠΑΣΚΕΤ - ΣΤΙΒΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΜΠΑΣΚΕΤ - ΣΤΙΒΟΣ: Για κάθε είδους άθλο !!!

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Βραδυά πολιτισμού η χθεσινή στην πόλη μας!

"Περιβάλλον": Έργο του ζωγράφου Γιώργου Μανουσάκη
(Κρύα Βρύση Ρεθύμνου)
Δυο εξαίρετες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της χθεσινής βραδιάς στο Αιγάλεω, λίγες δεκάδες μέτρα η μια από την άλλη. Συγκεκριμένα, στις 8:00 μ.μ. ξεκίνησε η ομιλία για το περιβάλλον που οργανώθηκε από το "Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω" του άξιου συνδημότη κ. Γιάννη Περράκη στο Πνευματικό Κέντρο "Γιάννης Ρίτσος", ενώ μια ώρα αργότερα άρχισε η ομιλία του εκπαιδευτικού και πρώην προέδρου νηπιαγωγών-δασκάλων Αιγάλεω κ. Νίκου Κούκουρα, με θέμα τη "Γέννηση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας" στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ", υπό την αιγίδα του προέδρου του συλλόγου κ. Αντώνη Παργανά.


Το πάνελ της εκδήλωσης για το περιβάλλον: Από αριστερά οι κ.κ. Ευαγγελάτος, Περράκης και Τσελεπής.
Στο άκρο δεξιά, μόλις διακρίνεται ο Αντιστασιακός και πρώην Υπουργός κ. Λευτέρης Βερυβάκης.
Την παρουσίαση του πολυσχιδούς θέματος "Περιβάλλον" ανέλαβε (ύστερα από σύντομη εισήγηση του Γιάννη Περράκη και χαιρετισμούς από το βουλευτή της Β΄ Αθήνας κ. Λάμπρο Μίχο και τον Περιφερειάρχη Δυτικού Τομέα κ. Κώστα Παπαντωνίου) ο χειμαρρώδης κ. Μπάμπης Τσελεπής, μέλος του συλλόγου "Φίλων της Βελανιδιάς" και πρόεδρος της "Ξηρομερίτικης Εταιρίας Λόγου και Τέχνης".

 Επί μισή και πλέον ώρα, ο ομιλητής ανέπτυσε τις ποικιλόμορφες εκφάνσεις της άλλοτε ζωογόνου και άλλοτε καταστροφικής αλληλεπίδρασης μεταξύ φυσικού τοπίου και ανθρώπινου παράγοντα, ανατρέχοντας τόσο στο αρχαϊκό μας παρελθόν και τις ρήσεις των αξεπέραστων ιστορικών, φιλοσόφων και πολιτικών ανδρών, όσο και στις έγκριτες απόψεις επιστημόνων του περασμένου αιώνα, οι οποίες βρίσκουν την επαλήθευσή τους στις παρούσες συνθήκες.


Ο κ. Τσελεπής στο βήμα
athlometro.blogspot
Έθελξε πραγματικά η εκτός χειρογράφου αγόρευση του κ. Τσελεπή το απολύτως ευαισθητοποιημένο ακροατήριο (περί τα 60-70 άτομα), στο οποίο περιλαμβάνονταν πρώην αντιδήμαρχοι όπως η κα Δήμητρα Κορμπά ή ο κ. Γεώργιος Καραχάλιος, δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης μας όπως οι κ.κ. Αντώνης Γκίνης, Ηλίας Ματούδης, Μιχάλης Κούτελος, Μάριος Μαζαράκης, ο δημοτικός σύμβουλος των Αγίων Αναργύρων/Καματερού  κ. Γιάννης Ρέππας, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Βασίλειος Γιαννακάκος, καθηγητές, τοπικοί παράγοντες, ιατροί, αλλά και ο πρώην βουλευτής και συναγωνιστής του ομιλούντα κ. Λευτέρης Βερυβάκης.

Την εκδήλωση ολοκλήρωσε με προγραμματισμένη παρέμβασή του ο ειδικός επιστήμονας κ. Σπύρος Ευαγγελάτος, που προσέφερε στους παρισταμένους μια τεκμηριωμένη κατάθεση, ενισχύοντας την πεποίθηση όλων στην αίθουσα για μια απολύτως εμπεριστατωμένη προσέγγιση του κρίσιμου ζητήματος "περιβάλλον". Τέλος, το λόγο έλαβε και ο εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Ηλιάκης που έχει ασχοληθεί εκτενέστατα με το τρίπτυχο "Παιδεία, Περιβάλλον, Πολιτισμός".


Οι κ.κ. Χατζηαντώνογλου (αριστερά) και Κούκουρας.
Στην αντίστοιχη ομιλία του για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ο κ. Κούκουρας (ο οποίος προλογίσθηκε από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Παναγιώτη Χατζηαντώνογλου) προέβη επί περίπου μιάμισι ώρα σε μια αναλυτικότατη παρουσίαση των δομών (διοικητικών, πολιτικών, πολιτιστικών κ.λ.π.) του Βυζαντίου, την οποία ενίσχυσε με την προβολή χρήσιμων διαφανειών και την οπτική παραπομπή σε χάρτη εποχής.


Παραστατικότατος ο κ. Νίκος Κούκουρας.
athlometro.blogspot
Ξεκινώντας, δεν παράλειψε να αναφέρει την  κατάσταση που επικρατούσε στην προυπάρχουσα Ρωμαΐκή Αυτοκρατορία, αναλύοντας τα αίτια και τις αιτίες που σταδιακά οδήγησαν στην παρακμή της. Ακολούθησαν διευκρινιστικές εξηγήσεις ειδικών όρων που χρησιμοποιήθηκαν στην ομιλία και στη συνέχεια έγινε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στην αίθουσα.

Μεταξύ των παρόντων διακρίναμε τον εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνο Δάλκο, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων κ. Κυριάκο Μπατσάρα κ.α.Κατάμεστα τα γραφεία της "ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου