Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Λαμπρή εκδήλωση των παλαιμάχων Αιγάλεω Α.Ο.

Ο πρόεδρος Ζαχαρίας Λυκουρίνος στο βήμα.
Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα αλλά και πολλή συγκίνηση, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των παλαιμάχων του Αιγάλεω Α.Ο. (του σύνδεσμού "ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.") που έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του πνευματικού κέντρου Αιγάλεω "Ιωάννης Ρίτσος".

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν προσωπικότητες από διάφορους κοινωνικούς χώρους, ενώ την παράσταση έκλεψαν τόσο το συγκρότημα των παραδοσιακών κρητικών χορών που πρόσφερε μια διαφορετική νότα στη βραδιά, όσο και οι αγέραστοι χορευτές του αείμνηστου Γιώργου Ζαμπέτα που παρά την προχωρημένη τους ηλικία συναντήθηκαν ξανά για μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή της καριέρας τους.


Παραδοσιακός κρητικός χορός, μια από τις εκπλήξεις της εκδήλωσης


Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισαγωγική ομιλία του δημοσιογράφου Κώστα Αλεξόπουλου που ανήγγειλε τη βράβευση " ...προσώπων τα οποία ξεχωρίζουν και πρέπει να τιμούνται, για να αισθάνονται ότι οι προσπάθειές τους δεν πηγαίνουν χαμένες..."

Στο χαιρετισμό του, που ακολούθησε αμέσως μετά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ζαχαρίας Λυκουρίνος, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του σωματείου, επισημαίνοντας πως "έχουν κληθεί στην εκδήλωση άτομα τα οποία κατέχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας". Δεν παράλειψε να ευχαριστήσει τους πρώην δημάρχους Αιγάλεω Γιάννη Μυστακόπουλο και Δημήτρη Καλογερόπουλο -που όπως θύμισε υπήρξαν και παράγοντες της ομάδας- για τη βοήθειά τους, ενώ ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την επέκταση των δραστηριοτήτων του ΣΥΒΕΠΑΠ.
Όπως ανέφερε, στα οράματά του περιλαμβάνονται η εγγραφή στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παλαιμάχων, η κατασκευή ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, η προβολή του ιστορικού αρχείου του ΑΙΓΑΛΕΩ προς τις νεώτερες γενιές και η διοργάνωση ποδοσφαιρικού τουρνουά σε ετήσια βάση με συμμετέχοντες τους παλαιμάχους Αιγάλεω, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, Πανιωνίου και Ατρομήτου που θα ονομάζεται "Κύπελλο Φιλίας Ιωάννης Κυριακούλης" και θα στοχεύει στην ενίσχυση απόρων συνανθρώπων μας. Κι ακόμα, ο προγραμματισμός προληπτικού ιατρικού ελέγχου για τα μέλη του Συνδέσμου και η δημιουργία Τράπεζας Αίματος. Τέλος, προέτρεψε όλους τους παρισταμένους να τονώσουν την αγορά της πόλης μας, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι σκοπεύει να οργανώσει μετάβαση αντιπροσωπείας του Συνδέσμου στη Ζυρίχη για το συντονισμό σειράς ενεργειών με σκοπό την ικανοποίηση των ελλήνων του εξωτερικού.

Ακολούθησε παραδοσιακός χορός από το Κρητικό συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας, ενώ οι υπέυθυνοι της βραδιάς ευχαρίστησαν δια μικροφώνου και το χορηγό κ. Γκίνη που δώρισε τις πίτες της εκδήλωσης.
Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι βραβεύσεις ανθρώπων που με το έργο και τις δραστηριότητές τους συνεισέφεραν στην εξύψωση του ποιοτικού επιπέδου της κοινωνίας μας, ο καθένας από τη μεριά του.

Τιμήθηκαν κατά σειρά για την προσφορά τους στα κοινά η αιγαλιώτισα Ολυμπιονίκης Εύα Χριστοδούλου (δια του προέδρου του ΠΣΑΤ Παύλου Γερακάρη), ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ Κώστας Αρβανίτης (δια του βουλευτή Λάμπρου Μίχου), ο διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου Τάσος Κάκκος (δια του Ζαχαρία Λυκουρίνου), ο πρώην διεθνής άσσος Βασίλης Τσάρτας (δια του Μπάμπη Σταυρόπουλου), ο πρόεδρος των οργανωμένων φιλάθλων Αιγάλεω Μαρίνος Πετράτος (δια του Φραγκίσκου Μαρτίνου), ο "Εθνικάρας" Γιάννης Ματζουράνης που συγκίνησε τους πάντες με τα ζεστά του λόγια και τη γνωστή ιαχή (δια του Αχιλλέα Ασλανίδη), ο διευθυντής του STAR Σταμάτης Μαλέλης (το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας του δια χειρός Σταύρου Μακρή), ο δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος (το βραβείο παρέλαβε ο συνάδελφός του Γιώργος Θαναηλάκης από τον πρόεδρο των παλαιμάχων ΟΣΦΠ Αντώνη Γλύκα), ο πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος (δια του δικηγόρου Αλέξη Κούγια).

Κι ακόμα, η τραγουδίστρια Κατερίνα Κούκα (δια του Σάββα Παπάζογλου), ο μουσικοσυνθέτης Σπύρος Ζαγοραίος (το βραβείο παρέλαβε αντ' αυτού ο Δημήτρης Παπαϊωάννου), η ηθοποιός Άννα Φόνσου (δια του Πέτρου Καραβίτη) και οι χορευτές Δήμος και Ιορδάνης Αμπατζόγλου και Θόδωρος Καλπαξίδης (δια του Τάκη Τσαλαμάγκα). Οι τρεις άνδρες έκλεισαν εντυπωσιακά την τελετή απονομής χορεύοντας στη σκηνή υπό τους ήχους του τραγουδιού "Που' σαι Θανάση;", αποδεικνύοντας στον κόσμο που τους απόλαυσε ότι το ταλέντο τους παραμένει αναλλοίωτο μέσα στο χρόνο.

Μεταξύ των παρισταμένων ήταν οι κ.κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος (επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης του δήμου Αιγάλεω), Δημ. Μπίρμπας (επικεφαλής της δημ. παράταξης "Ανάπλαση"), ο πρόεδρος του ΔΑΟ Αιγάλεω Γεώργιος Λάμπρου, ο πρόεδρος του Αιγάλεω ΑΟ Γιώργος Τριδήμας, ο προπονητής Θωμάς Γράφας και ο αρχηγός του "Σίτι" Κώστας Κατσαρός, ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Παναγιώτης Δημητρίου, ο πρόεδρος των παλαιμάχων Πειραιά Νίκος Σιδηρόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Ιεράπολης Κωνσταντίνος Χατζηκώνστας και ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Εμμανουήλ Προεστάκης, ο δημ. σύμβουλος Γιώργος Καραχάλιος, οι δημοσιογράφοι Τάκης Βρανάς, Γιώργος Ζουρίδης, Ανέστης Τσακίρογλου, Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, ο φωτορεπόρτερ Νίκος Ρούσσος, παλαιοί παράγοντες όπως οι Γιώργος Χανιώτης και Κώστας Μαρίνος, ο πρόεδρος της Αγίας Ελεούσας Κ. Βώσσος, ο φυσιοθεραπευτής Στάθης Μητρόπουλος, βετεράνοι ποδοσφαιριστές όπως οι Στέλ. Σεραφείδης, Ι. Σπετσαρίας, Αθ. Αγγελής, Γ. Κατσικογιάννης και πολλοί παλαίμαχοι του Αιγάλεω (Αντώνης και Σταύρος Λιβανός, Δημ. Εξωμανίδης, Λάκης Μαραμενίδης, Δημ. Πηγαδίτης, Αθ. Κιούρκος, Κ. Μπρέχας, Παντ. Τζανουδάκης, Π. Κατσικογιάννης, Ηλ. Συνοδινός, Σπ. Λαγκαδίτης, Π. Μανδραφλής, Γιώργ. Κωνσταντόπουλος, Ι. Νταγκίνης, Κ. Λαλλιώτης, Χρ. Τάσσης, Διον. Καλογερόπουλος κ.α.).
  • Να σημειωθεί τέλος, ότι λόγω μη έγκαιρης πληροφόρησης απουσίασε ο νυν δήμαρχος Αιγάλεω κ. Χρήστος Καρδαράς, τον οποίο εκπροσώπησε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της παράταξης "Αιγάλεω Νέα Εποχή" κ. Θέμης Τζαβάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...