Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Σαν σήμερα 2 Μαρτίου

1949: Γεννιέται ο βετεράνος τερματοφύλακας Βαγγέλης Συρίγος. Γνήσιος σπόρτσμαν, έπαιξε ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο μέχρι την ηλικία των 40 ετών. Ξεκίνησε από το εφηβικό τμήμα του Ολυμπιακού Πειραιώς και ακολούθως πέρασε από τις ομάδες του Αργοναύτη, του Αιγάλεω, του Πανιωνίου, της Ρόδου, του Θριάμβου Νέου Κόσμου, του Απόλλωνα Αθήνας, της Καλλιθέας κ.α. Επίσης αγωνίσθηκε με επιτυχία σε ομογενειακούς συλλόγους του Καναδά.



1955: Γεννιέται ο διεθνής αμυντικός και μέσος Άρης Δαμιανίδης. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε πολύ μικρή ηλικία από τον ερασιτεχνικό σύλλογο των Πετραλώνων και συνέχισε στον Ηρακλή Νικαίας. Το καθοριστικό βήμα στην καριέρα του πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 1977 όταν πήρε μετεγγραφή από το Αιγάλεω για την ΑΕΚ και λίγα χρόνια μετά για τον ΟΣΦΠ. Έκλεισε τη σταδιοδρομία του στην Προοδευτική.

1978: Γεννιέται ο μέσος Γιάννης Σκοπελίτης, ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Αιγάλεω που έπαιξε στο Αγγλικό Πρωτάθλημα της Premier League, με τα χρώματα της Πόρτσμουθ. Ξεκίνησε ως ερασιτέχνης στον Απόλλωνα Αθήνας και τον Ιανουάριο του 1997 υπέγραψε στο "Σίτι" με το οποίο αγωνίσθηκε σε όλες τις κατηγορίες αλλά και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (2004), ενώ και φέτος ηγείται της προσπάθειας του συλλόγου για την επιστροφή στη Β΄ Εθνική.

1980: Στο στάδιο της Ριζούπολης το Αιγάλεω επικρατεί με σκορ 4-2 του Παναιγιάλειου για την 25η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Νότιου Ομίλου της Β΄ Εθνικής. Σκόρερ του "Σίτι" στον αγώνα ήταν οι Στέλιος Αναστασιάδης (2 γκολ), Χρήστος Χατζησκουλίδης και Θωμάς (Μάκης) Γκουντής.

1997: Για την 21η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος Νότου στη Γ΄ Εθνική, το Αιγάλεω συντρίβει μέσα στη Ρόδο την τοπική Ένωση Ρόδου-Διαγόρα με σκορ 4-0, χάρις σε τέρματα των Νεοφώτιστου, Τσιαμπουρή και Γιούρισιτς (2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...