Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΡΟΫ ΡΕΗΣ

Στο υπέροχο comic strip Ο ΡΟΫ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ (“Roy of the Rovers” ο πρωτότυπος τίτλος) που απολαύσαμε απλόχερα στη χώρα μας για ένα διάστημα είκοσι ετών (από το 1972 που πρωτοεμφανίσθηκε στο «Ζαγκόρ» μέχρι το 1992 που τερματίσθηκε στο «Αγόρι») τον κύριο ρόλο επωμίζεται ο ξανθομάλλης σέντερ φορ Ρόϋ Ρέης, που μαζί με τον Ερίκ Καστέλ, το Τζον Σταρκ, τον Κένυ Κοξ, αλλά και τον «τερματοφύλακα-γιατρό» της Μανκάστορ Σίτυ Μπεν Λίπερ, αποτελούν παγκόσμια αναγνωρίσιμες ποδοσφαιρικές φιγούρες.


Στην περίπτωση του Roy Race η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες του ίδιου του άσσου και αρχηγού των Ρόβερς, αλλά και του συλλόγου του, ίσως πολύ περισσότερο από άλλες σειρές. Δεν είναι τυχαίος επίσης ο τίτλος που επιλέχθηκε από τους σεναριογράφους, ο οποίος και εκφράζει την επιθυμία τους να παραλληλίσουν την πορεία του παίκτη με εκείνη της ομάδας-συμβόλου για τα βρετανικά εικονογραφημένα περιοδικά.

Από τη στιγμή που τον ανακάλυψε ο κυνηγός ταλέντων Alf Leeds ο Ρόϋ Ρέης, μαζί με τον κολλητό του φίλο «Μπλάκι» Γκρέϊ αποτελούν το αναπόσπαστο, διαχρονικό σημείο αναφοράς των Rovers. Ποδοσφαιριστές έρχονται και παρέρχονται, προπονητές και πρόεδροι αλλάζουν, όμως ο Ρόϋ παραμένει πάντα εκεί, αγέραστος και πιστός θεματοφύλακας των αρχών του «Ευ αγωνίζεσθαι», ένα ολοκληρωμένο πρότυπο συμπεριφοράς (Role Model) για τους νεαρούς αναγνώστες, μετέπειτα φιλάθλους.

Οι Άγγλοι είναι σε όλα τους παραδοσιακοί. Έτσι λοιπόν, δεν είναι καθόλου τυχαίο, που η σειρά συνέχισε να εκδίδεται στη «γηραιά Αλβιόνα» για τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες! Ο Ρόϋ εξελίχθηκε σε δημοφιλή ήρωα σχεδόν ολόκληρης της υφηλίου, καθώς δεκάδες έντυπα φιλοξένησαν τα κατορθώματά του και βοήθησαν γενιές παιδιών να κρατήσουν ζωντανά τα ποδοσφαιρικά τους όνειρα. 

Από όλους εμάς, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, για τη «μαγεία» που, ξεπηδώντας μέσα από τις υπέροχες εικόνες, μαγνήτισε τη ματιά μας και έθρεψε τις προσδοκίες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...