Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια !!!

«Έμοιαζε ντέρμπι Α’ Εθνικής
ΑΙΓΑΛΕΩ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 2-2»

Το Αιγάλεω και ο Ηλυσιακός μοιράστηκαν  τους βαθμούς χτες το απόγευμα στο στάδιο Καραϊσκάκη (ήρθαν ισόπαλοι 2-2) και έμειναν για δεύτερη Κυριακή χωρίς νίκη, αλλά δικαιούνται και οι δυο να υπερηφανεύονται για το συναρπαστικό δεύτερο ημίχρονο που χάρισαν στους 4.000 περίπου, φιλάθλους.


Ένα ημίχρονο που όχι μόνο δε βλέπει κανένας εύκολα σε αγώνες Α’ Εθνικής, αλλά και που είχε σε έξαρση όλα τα καλά στοιχεία του ποδοσφαίρου. Σ’ αυτά τα 45 λεπτά (το α’ ημίχρονο δεν παρουσίασε τίποτα το αξιόλογο) σημειώθηκαν και τα τέσσερα γκολ και μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα ο κίνδυνος μπροστά στις δύο εστίες διαγράφονταν έντονος. Αρκεί να σημειώσουμε ότι στο 90’ τραντάχθηκε το δοκάρι του Αιγάλεω από βολίδα του Παγκάκη και στην αντεπίθεση μόλις αστόχησε ο Πηγαδίτης, το σουτ του οποίου έφυγε σύρριζα άουτ.

Το Αιγάλεω πήρε την πρωτοπορία στο σκορ στο 51’ με πολύ θεαματικό τρόπο: Ο Λαλούσης σούταρε με δύναμη από πλάγια, η μπάλα αναπήδησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Παπαφωτίου στην προσπάθειά του να την απομακρύνει πάνω στη γραμμή του τέρματος, την «κάρφωσε» στα δίχτυα.

Ο Ηλυσιακός δεν πτοήθηκε και μέσα σε επτά λεπτά βρέθηκε να προηγείται με 2-1. Ισοφάρισε στο 59’ με καρφωτή κεφαλιά του Κοντούλη (από φάουλ του Μιχελή) και στο 65’ ο Παγκάκης πέτυχε το δεύτερο γκολ με βολίδα έξω από την περιοχή. Το 2-2 έγινε στο 69’ με κεφαλιά του Χατζησκουλίδη (ύστερα από καλοχτυπημένο φάουλ του Φυλακούρη) και στο 81’ ο Πηγαδίτης είχε ένα ωραίο σουτ στο δοκάρι.

Το τελικό 2-2 χαρακτηρίζεται δίκαιο αποτέλεσμα. Από το Αιγάλεω καλύτερη απόδοση είχαν οι Πηγαδίτης, Κατσικογιάννης, Φυλακούρης και Χατζησκουλίδης (μπήκε καθυστερημένα στον αγώνα) και από τον Ηλυσιακό οι Παγκάκης και Βλαχονικολής. Άψογη η διαιτησία του Θεοδοσιάδη.

Αιγάλεω: Αναστόπουλος, Λυκουρίνος, Κατσικογιάννης, Πιλάβης, Συνοδινός, Σταυρόπουλος (64’ Καραλής), Φοράκης, Φυλακούρης, Παϊσανίδης (64΄Χατζησκουλίδης), Πηγαδίτης, Λαλούσης.

Ηλυσιακός: Γερολυμάτος, Σουλούβαρδος (75’ Κουκουράκης), Μουζουράκης, Κοντούλης, Παπαφωτίου, Παλαμάρας, Παγκάκης, Βλαχονικολής, Παυλίδης, Μιχελής, Κυπριτίδης (66’ Γεωργιάδης).


Μάκης Παπαζήσης 
(Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", φύλλο Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου 1979)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...