Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Τρία πέναλτι και... Ηρόδοτος – Αιγάλεω 1 – 1

Αρίστευσε ο Μαρτίνος
Σαν σήμερα, πριν από 37 ολόκληρα χρόνια (21 Σεπτεμβρίου του 1980), το Αιγάλεω αναδείχθηκε ισόπαλο με σκορ 1 – 1 εκτός έδρας, έχοντας αντίπαλο τον Ηρόδοτο Ηρακλείου Κρήτης στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασού για την τρίτη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (όμιλος Νότου) της περιόδου 1980-81. Ο διαιτητής του αγώνα κ. Καλπακίδης, ο οποίος αρίστευσε στα καθήκοντά του, υπέδειξε τρεις φορές την «εσχάτη των ποινών», εκ των οποίων τις δυο για τους γηπεδούχους. 


Συγκεκριμένα, η πρώτη φορά ήταν στο 14ο λεπτό σε ανατροπή του Μπακούση από τον τερματοφύλακα του «Σίτι» Μιχάλη Μυλωνά. Ο ίδιος ο "παθών" (Μπακούσης) ήταν ο εκτελεστής του πέναλτι αλλά ο Μυλωνάς απέκρουσε. Ωστόσο ο διαιτητής διέταξε επανάληψη του κτυπήματος και αυτή τη φορά ο Μπακούσης ευστόχησε, χαρίζοντας πλεονέκτημα στην ομάδα του ( 1 – 0 ). Στο 39’ και σε σουτ του Χρήστου Πάτση ο αμυνόμενος Γραβιάς έδιωξε τη μπάλα με το χέρι και ο Φραγκίσκος Μαρτίνος, εύστοχος από τα «11 βήματα», ισοφάρισε σε 1 – 1. Τέλος, στο 61ο λεπτό ο Μαργέτας ανατράπηκε απ' το Γιάννη Πιλάβη εντός της μεγάλης περιοχής, το πέναλτι υποδείχθηκε ξανά και ο Μυλωνάς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπακούση από τα «9 μέτρα». 

Το Αιγάλεω πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και καταχειροκροτήθηκε από τους Κρητικούς φιλάθλους. 

  • Ο τότε τεχνικός του Αιγάλεω Ανδρέας Σταματιάδης είχε χρησιμοποιήσει τους Μυλωνά, Κατσικογιάννη, Μαρτίνο, Πιλάβη, Μαυρονάσιο, Πάτση, Αναστασιάδη (73’  Καραλή), Φυλακούρη, Χρ. Κωνσταντόπουλο, Πηγαδίτη (75’  Μαριόλη) και Τσίκα


  • Ο Ηρόδοτος έπαιξε με τους Πατινιώτη, Κυριακάκη, Τερλάκα, Φανιουδάκη, Γραβιά, Μαργέτα (70’  Κουρούνη), Μπακούση, Μαργέτα ΙΙ., Κανάρη, Μισιαδάκη, Αντωνάκη (49’  Ξωμεριτάκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...