Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Αιγάλεω - Εθνικός Πειραιώς (1 - 1)

Διεκδίκηση ανάμεσα σε Εμμανουήλ και Αρμόδωρο, υπό το
βλέμμα του Παΐσανίδη (βάθος)
Πριν από ακριβώς 34 χρόνια, την Τετάρτη 17 Αυγούστου του 1983 το Αιγάλεω έδωσε στην έδρα του έναν σημαντικό φιλικό αγώνα προετοιμασίας (ήταν ο τρίτος κατά σειρά) με αντίπαλο τον Εθνικό Πειραιώς, ενόψει της συμμετοχής του στην Επαγγελματική Α΄ Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά στα χρονικά.



Όπως διαβάζουμε σε σχετικό ρεπορτάζ του αείμνηστου δημοσιογράφου Διονύση Μαχαίρα, στο φύλλο της εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της επόμενης ημέρας, το "Σίτι" ήταν ανώτερο από τον έμπειρο αντίπαλό του (ο οποίος έδινε τον πρώτο του αγώνα) που είχε απόντες δυο βασικούς αμυντικούς (Φ. Παπαδόπουλο και Πεππέ). Μάλιστα οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη είχαν τρία δοκάρια, ενώ δέχτηκαν την ισοφάριση ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.



Κυριότερες φάσεις και γκολ.


  • Στο 19' ο Αθανασιάδης εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπεκιάρης έπιασε κεφαλιά, μόλις άουτ.



  • Στο 27' σε σέντρα και πάλι του Αθανασιάδη, ο Ούτσικας πραγματοποίησε ισχυρότατο σουτ για να στείλει τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μουκέα, ενώ ο Κουρόπουλος στην επαναφορά της έπιασε νέο σουτ που πέρασε λίγο άουτ.



  • Στο 36' ο Δωματιώτης μετά από ατομική προσπάθεια, σούταρε από καλή θέση άουτ.



  • Στο 37' ο Αθανασιάδης πετάχτηκε μπροστά δεχόμενος μια βαθιά μπαλιά και σούταρε δυνατά για να απομακρύνει σε κόρνερ ο γκολκίπερ των Πειραιωτών.



  • Σε σέντρα σουτ του Ούτσικα (44') ο Μπεκιάρης με εύστοχη κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1 - 0).



  • Δοκάρια είχαν οι Πηγαδίτης (60') και Καραλής (66') με απευθείας φαόυλ.



  • Στο 89' ο Μπατσινίλας κέρδισε μια κόντρα από τον προσωπικό του αντίπαλο Μανδραφλή και με εύστοχο σουτ πέτυχε την ισοφάριση (1 - 1).


Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Μελέτη Βουτσαρά.

Η -αρχική- 11άδα του Εθνικού στο φιλικό αγώνα.
Συνθέσεις.

Αιγάλεω: Αλαφογιάννης (46' Βαλλιάνος), ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ, ΟΥΤΣΙΚΑΣ (62' Μανδραφλής), Παϊσανίδης (74' Μαγιάτης), Παντελής (46' Συνοδινός), ΜΑΥΡΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, Εμμανουήλ (62' Καραλής), ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ (69' Πιστόλης), ΠΗΓΑΔΙΤΗΣ (69' Γιάκης), ΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (69' Βάγγης).

Εθνικός: Μουκέας (46' Καραγιώργος), Π. ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, Αρμόδωρος, Καμπόλης, Κουμαριανός, Γ. ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ (46' Πίττας), ΔΩΜΑΤΙΩΤΗΣ (46' Ιωακειμίδης), ΙΛΟΥΝΚΑ, ΜΠΑΤΣΙΝΙΛΑΣ, Λιόλιος (71΄Κουτσιβίτης), Κοβάσεβιτς.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...