Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Απ’ το Στέλιο Ανεμοδουρά στο Γιώργο Γερ. Βλάχο και από το «Byron» στο «Μύθο»

Το εξώφυλλο της έκδοσης
(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Έτοιμο είναι ήδη το νέο, υπέροχο και συλλεκτικής αξίας πόνημα της εκδοτικής εταιρείας «Μικρός Ήρως» του Λεωκράτη Ανεμοδουρά, λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του από τη «Λέσχη Φίλων των Κόμικς» η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου στις 8 μ.μ. Το βιβλίο φέρει τίτλο «Η Ακρόπολη κινδυνεύει» και σε αυτό περιέχονται πέντε σπονδυλωτές ιστορίες του «Γιώργου Θαλάσση» και των πιστών φίλων του «Κατερίνας» και «Σπίθα», από τα χρόνια της Κατοχής. 

Ο πολύπειρος δημοσιογράφος Γιώργος Γερασίμου Βλάχος, εμβριθής μελετητής και απόλυτος καταγραφέας του ιστορικού αναγνώσματος (1953 – 1968) του αείμνηστου Στέλιου Ανεμοδουρά (1917 – 2000) δίνει εδώ κάθε ικμάδα της συγγραφικής του δεινότητας και μας παρουσιάζει τις περιπέτειες των τριών θαρραλέων Ελληνόπουλων όπως ο ίδιος τις εμπνεύστηκε, με παράλληλα πλούσια αναφορά σε πραγματικά γεγονότα της εποχής.

 Η Κατερίνα, δια χειρός "Byron"
Από την άλλη, ο εικονογράφος Κώστας Φραγκιαδάκης (γνωστός στο χώρο της «9ης Τέχνης» και με το προσωνύμιο «Μύθος») μας δίνει για ακόμη μια φορά τα διαπιστευτήρια της υψηλής σχεδιαστικής του ικανότητας, ανταγωνιζόμενος επί ίσοις όροις τον προκάτοχό του, Βύρωνα Απτόσογλου (1921 – 1990).


Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός αιώνα από τη γέννηση του δημιουργού του, ο «Μικρός Ήρως» αποκτά μια νέα υπόσταση, καθώς οι προκλήσεις, τα προβλήματα και τα οράματα της κατοχικής Ελλάδας έχουν κατά κάποιο τρόπο μεταφερθεί και στους τωρινούς καιρούς με την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Έτσι μπορούμε να πούμε πως η έκδοση του βιβλίου χαρακτηρίζεται και από τη διαχρονική της αξία. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές που εργάσθηκαν για την υλοποίηση αυτού του έργου και ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...