Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Πορτιέρο Μάκης Ροδίτης

Ο βετεράνος τερματοφύλακας επανέρχεται σύντομα στο περιοδικό «Άγρια Δύση», ύστερα από την ευγενική πρόσκληση του φίλου Χρήστου Νάστου. Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, ο ποδοσφαιρικός αυτός χαρακτήρας δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2000 αλλά η μεταφορά του στο χαρτί υλοποιήθηκε μια ολόκληρη δεκαετία αργότερα. Ήταν μια έμπνευση της στιγμής βασισμένη σε σεναριακή ιδέα του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη, η οποία κατέληξε στην παραγωγή 100 εικονογραφημένων σελίδων με ύφος και ήθος που παραπέμπουν στην ελληνική «χρυσή εποχή» των εκδόσεων αυτού του είδους (δεκαετίες ’70 & ‘80). 


Μιλάμε ουσιαστικά για έναν αντιήρωα, ο οποίος πασχίζει να βρει λύση στα αδιέξοδα της προσωπικής του ζωής, παράλληλα με τον αγώνα του για διάκριση ως γκολκίπερ ενός συλλόγου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Η ιστορία δημοσιεύθηκε σε τρεις εξαμηνιαίες συνέχειες (2010-2011) από τις εκδόσεις «Λεωπαλαίοντες» του Νίκου Ζώη. Εν συνεχεία, υπήρξαν 2 επιπλέον τεύχη (fanzine) που βγήκαν ως αυτοεκδόσεις το 2012 και  το 2013 στη μορφή κειμένου με λίγα σχέδια. Ωστόσο οι περιπέτειες του Μάκη Ροδίτη δεν έμελλε να τερματισθούν τόσο άδοξα και πλέον θα έχω την τιμή να σας προσφέρω την πλήρως εικονογραφημένη συνέχειά τους.

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Θοδωρή μου! Μόλις οριστικοποιηθεί η έκδοση θα ενημερώσω. Πιθανότατα να υπάρξει επίσημη παρουσίαση του τεύχους.

      Διαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...