Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Δημήτρης Αντωνόπουλος

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος (1932 - 2004) ήταν αρχιτέκτονας και ζωγράφος. Σπούδασε στην Αυστρία και επιστρέφοντας στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του ’60, διορίσθηκε σε Νομαρχία της Πελοποννήσου. Ασχολήθηκε παράλληλα με την εικονογράφηση διαφόρων εντύπων. Ξεκίνησε τη σχεδιαστική του σταδιοδρομία το 1960 στο περιοδικό "Φαντασία", ενώ εργάσθηκε και στην εφημερίδα "Ακρόπολις". Συνεργάσθηκε με τα περιοδικό "Μάσκα" (του οποίου φιλοτέχνησε πολλά εξώφυλλα αλλά και εσωτερικές σελίδες από το 1963 έως το 1974), "Auto Εξπρές", αλλά και με τις εκδόσεις των βιβλίων τσέπης "Όμικρον". Από το 1969 έως το 1970 ανέλαβε το σχεδιασμό του «Εικονογραφημένου Μικρού Ήρωα» (παραθέτουμε δείγμα). 



Ακόμη, δούλεψε στη "Μάσκα του Τζίμμυ Κορίνη" (τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τις ανωτέρω πληροφορίες), μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90.
Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος (δεξιά) στα γραφεία της "Μάσκας"
με το Τζίμμυ Κορίνη (1998)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...