Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

"Μάλιστα κύριε..."

Ο Γιώργος Ζαμπέτας (Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 1925 – Αιγάλεω, 10 Μαρτίου 1992) ήταν συνθέτης, στιχουργός και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, από τους γνωστότερους καλλιτέχνες του είδους. Τα πρώτα μαθήματα στο μπουζούκι τα πήρε από τον κουρέα πατέρα του και από το 1950 άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά σε λαϊκά κέντρα. Επίσημα στη δισκογραφία εισήλθε το 1953. Σύντομα εντάχθηκε στην ορχήστρα του Μάνου Χατζηδάκι, ενώ συνεργάσθηκε με τους Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Μαρκόπουλο και άλλους δημιουργούς. 


Έγραψε περισσότερα από 250 τραγούδια, επιπλέον πήρε και μέρος σε κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και θεατρικές παραστάσεις. Είναι ο εμπνευστής του χαρακτηριστικού προσωνύμιου «Σίτι» για την πόλη, αλλά και την ποδοσφαιρική ομάδα του Αιγάλεω, στο οποίο έζησε τα περισσότερα από τα χρόνια της ζωής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...