70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Ρετρό (47 χρόνια πριν): Το Αιγάλεω δημιουργεί 13άρηδες!

Η σημαντική εκτός έδρας επιτυχία του Αιγάλεω μέσα στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής με σκορ 2-0, η οποία σημειώθηκε ακριβώς πριν 47 χρόνια, είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν μόνο 69 "13άρια" στο Δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ της Κυριακής 11 Γενάρη του 1970, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται από την εφημερίδα "Έθνος" της επόμενης ημέρας, η οποία μάλιστα, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται ο συντάκτης της αθλητικής της στήλης, είχε προβλέψει την "κυανόλευκη" νίκη!


Κατά τα άλλα ήταν μια σχετικά προβλέψιμη αγωνιστική ημέρα, καθώς στους υπόλοιπους 8 αγώνες (οι περισσότεροι εκ των οποίων ήσαν αμφίρροποι) του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής κατηγορίας δε καταγράφηκαν σπουδαίες εκπλήξεις. Εν μέσω λάσπης και βροχόπτωσης, μέσα σε συχνά πολύ αντίξοες συνθήκες, οι (ερασιτέχνες τότε) ποδοσφαιριστές των συλλόγων όλων των εθνικών -αλλά και των τοπικών κατηγοριών- έδιναν τις δικές τους "μάχες", δίχως τα μέσα και τις ανέσεις της τωρινής εποχής. Ενδιαφέρον έχει το απόσπασμα που παραθέτουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου