Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ρετρό (47 χρόνια πριν): Το Αιγάλεω δημιουργεί 13άρηδες!

Η σημαντική εκτός έδρας επιτυχία του Αιγάλεω μέσα στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής με σκορ 2-0, η οποία σημειώθηκε ακριβώς πριν 47 χρόνια, είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν μόνο 69 "13άρια" στο Δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ της Κυριακής 11 Γενάρη του 1970, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται από την εφημερίδα "Έθνος" της επόμενης ημέρας, η οποία μάλιστα, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται ο συντάκτης της αθλητικής της στήλης, είχε προβλέψει την "κυανόλευκη" νίκη!


Κατά τα άλλα ήταν μια σχετικά προβλέψιμη αγωνιστική ημέρα, καθώς στους υπόλοιπους 8 αγώνες (οι περισσότεροι εκ των οποίων ήσαν αμφίρροποι) του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής κατηγορίας δε καταγράφηκαν σπουδαίες εκπλήξεις. Εν μέσω λάσπης και βροχόπτωσης, μέσα σε συχνά πολύ αντίξοες συνθήκες, οι (ερασιτέχνες τότε) ποδοσφαιριστές των συλλόγων όλων των εθνικών -αλλά και των τοπικών κατηγοριών- έδιναν τις δικές τους "μάχες", δίχως τα μέσα και τις ανέσεις της τωρινής εποχής. Ενδιαφέρον έχει το απόσπασμα που παραθέτουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...