Π.Α.Ε. Αιγάλεω (1983)

Π.Α.Ε. Αιγάλεω (1983-84) : Όρθιοι οι Νίκος Παντελής, Δαυΐδ Μαύρος, Δημήτρης Πιστόλης, Άρης Δαμιανίδης, Νίκος Βαλλιάνος (αείμνηστος), Στέφανος Παπαθεοδώρου και κάτω οι Γιώργος Αθανασιάδης, Δημήτρης Πηγαδίτης, Δημήτρης Μπεκιάρης, Φώτης Ούτσικας και Κώστας Καραλής.

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Σάββας ο ΗγιασμένοςΟ Σάββας ο Ηγιασμένος (Καπαδοκία, Ιανουάριος 439 μ. Χ. –  5 Δεκεμβρίου 532 μ.Χ.) που η Εκκλησία μας εορτάζει σήμερα τη μνήμη του, ήταν μοναχός, ιερέας και ασκητής ο οποίος έζησε κυρίως στην Παλαιστίνη.  Στα όρια μάλιστα της πόλης μας με το Δήμο Αθηναίων και επί της Ιεράς Οδού, βρίσκεται το ομώνυμο εκκλησάκι (φωτό: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης). 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φώτιος Παπανικολάου στο έργο του « Η έρημος και η πόλη στην ασκητική γραμματεία των τριών πρώτων αιώνων» ( εκδ. Π. Πουρναράς, Θεσσαλονίκη 2000, σελ. 341–342, 344) " ... ο άγιος Σάββας διέθετε κύρος, πνευματική ακτινοβολία, ασκητικά κατορθώματα, ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης, ο αυτοκράτορας με τη σύζυγό του επιζητούσαν την ευλογία και τις προρρήσεις του, όλα αυτά συνέτειναν στο να είναι «ο καταλληλότερος για να μεσολαβήσει στον αυτοκράτορα για τη λύση των προβλημάτων των κατοίκων της Παλαιστίνης και ο μόνος που θα μπορούσε να τον καθοδηγήσει στην άσκηση της κοινωνικής του πολιτικής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου