70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Πριν από 68 ολόκληρα χρόνια!


Ρεπορτάζ του αγώνα της Β΄ κατηγορίας Αθηνών, μεταξύ της Α.Ε. Αγίου Δημητρίου και του μόλις προς διετίας συσταθέντος Αιγάλεω Α.Ο.  (1 - 1) που έγινε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου του 1948! Ο σκόρερ του Αιγαλιώτικου τέρματος της Α΄ ομάδας ήταν ο αείμνηστος "Σαρρής" (Αντώνης Λιβανός). Ο αναγραφόμενος ως "Φοντάνος" είναι ο Στέφανος Φοντάνας που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα δυο μήνες αργότερα. Ο Γιουλντούρης (με το προσωνύμιο "γέρος" λόγω της ώριμης ποδοσφαιρικής του ηλικίας τότε - ήταν βετεράνος του Αθηναϊκού) πέθανε κι αυτός σε τροχαίο, αλλά 42 χρόνια μετά, το 1990. Ο τερματοφύλακας της Β΄ ομάδας είναι ο Σταύρος Λιβανός, αδελφός του Αντώνη, ο αναγραφόμενος ως "Ιωσηφίδης" είναι ο αειθαλής Μιχάλης Ιωσηφόγλου, ενώ ο Αλέκος Κοτσάκης διατηρούσε μέχρι πρόσφατα κατάστημα γυαλικών. Ο Μπλάνας είναι ο πατέρας του γνωστού Αιγαλιώτη ποιητή και ο Τάκης Αρώνης θείος του γνωστού δημοτικού συμβούλου Αιγάλεω.

(Πηγή: εφημερίδα "Αθλητική Φωνή")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου