Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

16 Νοεμβρίου 1969: Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Εθνικής Ομάδας.

Πανηγυρισμοί για την ισοφάριση του Μίμη Δομάζου
Στις 16 Νοεμβρίου του 1969 η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου των Ανδρών έδινε τον τελευταίο και πιο κρίσιμο αγώνα της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αντιμετωπίζοντας στο Βουκουρέστι τη Ρουμανία και ζητώντας μόνο τη νίκη, καθώς οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 1 βαθμό διαφορά στην κατάταξη του (πολύ δύσκολου) ομίλου. Δυστυχώς, η Εθνική μας (ίσως η καλύτερη Ελλάδα όλων των εποχών, από πλευράς ποιότητας παικτών) έμεινε στην ισοπαλία (1 - 1) και οι Ρουμάνοι (που είχαν καταφέρει να σταθούν όρθιοι στον πρώτο αγώνα στο Νέο Φάληρο με 2 - 2) πήραν το πολύτιμο "εισιτήριο" για το Μεξικό.


Σκόρερ της αναμέτρησης ήταν οι Ντεμπρόφσκι (37' ) και Δομάζος (50'). Η Εθνική είχε σημειώσει εξαιρετικά αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι δυο μεγάλες νίκες που πέτυχε στο Στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης" με 4 - 2 επί της Πορτογαλίας και με 4 - 1 επί της Ελβετίας, αλλά και η ισοπαλία (2 - 2, παρότι προηγήθηκε με 2 - 0) μέσα στο Οπόρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...