70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες (τιμή βιβλίου: 5 ευρώ) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Δυο χρόνια δίχως το Σπύρο ΖαγοραίοΟ τραγουδιστής και συνθέτης Σπύρος Ζαγοραίος γεννήθηκε στη συνοικία του Άγιου Αρτέμιου Παγκρατίου στις 23 Ιουνίου του 1928. Σε ηλικία μόλις 15 ετών έχασε το ένα του χέρι από ατύχημα, καθώς έπαιζε με συμμαθητές του στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής όταν εξεράγη κοντά τους μια χειροβομβίδα. Παρά τη σοβαρή αυτή αναπηρία του ο Σπύρος Ζαγοραίος πέτυχε μια τεράστια σταδιοδρομία στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού, του οποίου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συντελεστές και δημιουργούς. Η καριέρα του ξεκίνησε αρχικά στην Αθήνα το 1952 και ακολούθως στη συμπρωτεύουσα. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 άρχισε να τον συνοδεύει στο τραγούδι η σύζυγος του Ζωή, δημιουργώντας έτσι ένα από τα πιο λαοφιλή ντουέτα στο λαϊκό πάλκο. 


Πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού όπου ζουν Έλληνες. Έως και τα τελευταία σχεδόν χρόνια της ζωής του εξακολουθούσε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στο Αιγάλεω όπου διέμενε και είχε δημιουργήσει το λαϊκό κέντρο "Εντελαμαγκέν". Πέθανε σε ηλικία 86 ετών, στις 20 Οκτωβρίου του 2014 και ετάφη στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου