Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Λαμπρή εκδήλωση του «Ιστορικού Λαογραφικού Οικομουσείου Αιγάλεω»!

Παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η εκδήλωση μνήμης για τα 35 χρόνια από το θάνατο του «Αρχάγγελου της Κρήτης» Νίκου Ξυλούρη, στο νέο Πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ-Βρανά» του δήμου Αιγάλεω,  που διοργάνωσε άψογα, όπως και κάθε φορά εξάλλου, ο συνδημότης μας, δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Περράκης με τους συνεργάτες του στο Μουσείο «Ι.Λ.Ο.Α.». Στον προθάλαμο της αίθουσας υπήρξε φωτογραφική έκθεση από τη ζωή και τις δραστηριότητες του αξέχαστου καλλιτέχνη, που με τη λύρα αλλά και την υπέροχη φωνή του σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, απ’ τα μαύρα χρόνια της δικτατορίας έως και τα πρώτα έτη της μεταπολίτευσης.

Για τον Ξυλούρη μίλησε ο αειθαλής σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιάννης Βόγλης και ο διεθνολόγος-συνεργάτης του «Ι.Λ.Ο.Α.» Νίκος Περίσος. Στη σκηνή παίχθηκαν μελωδίες και συνθέσεις που είχαν ετοιμασθεί από μουσικούς και παλιούς φίλους του Ξυλούρη, ενώ με την παρουσία της τίμησαν τη βραδιά η σύζυγός του Ουρανία (η οποία συγκίνησε με τα λόγια της τους παρευρισκόμενους) που μαζί με το γιο του εξακολουθούν να προβάλλουν εδώ και 3,5 δεκαετίες το πλούσιο έργο του.

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό και την κοπή της πίτας του Μουσείου, τη σκυτάλη πήραν τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα που, εκτελώντας παραδοσιακούς αλλά και μοντέρνους χορούς, αποτέλεσαν το «κερασάκι στην τούρτα» της εξαιρετικής αυτής δράσης πολιτισμού, η οποία διαφήμισε την πόλη μας.

Παρέστησαν οι καλλιτέχνες Αστρινός Ζαχαριουδάκης, Γιώργος Δαγαλάκης, Αντώνης Διαλεχτάκης, Ανδρέας Γεωργιλάκης, Πριμοικύρης, Στέλιος Κλειρής και ο Χαρίλαος Παπαδάκης (ξάδελφος του Γ. Περράκη) ο οποίος ήρθε ειδικά για τη βραδιά από την Κρήτη. Χόρεψαν τα χορευτικά συγκροτήματα "Διχταίοι Καστρινοί" και "Κρίσσες". Ριζίτικα: Στέλιος Παπαδογιάννης με τους "Δροσουλίτες" και τους "Ριζίτες".

Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Μπίρμπας, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μυστακόπουλος, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, καλλιτέχνες αλλά και  πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων φορέων και συλλόγων. Ευχόμαστε ολόψυχα στον εκλεκτό φίλο Γιάννη να συνεχίσει τις δραστηριότητές του με υγεία και πάντα με τέτοια επιτυχία!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...