Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

5 χρόνια από το "φευγιό" του Χρήστου...


Ο Χατζησκουλίδης στα 1982
Πέρασαν κιόλας πέντε ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ο Χρήστος Χατζησκουλίδης, το "μαύρο διαμάντι του Αιγάλεω" (όπως τον αποκαλούσαν κολακευτικά οι φίλαθλοι) έφυγε από κοντά μας, πριν καν συμπληρώσει τα 58 του χρόνια (για την ακρίβεια, μόλις ενάμισυ μήνα πριν το θάνατό του είχε κλείσει τα 57). Ο μελαψός άσσος του "Σίτι" αλλά και τόσων ακόμη ομάδων στην πλούσια, 25ετή του καριέρα ως ποδοσφαιριστής (ξεκίνησε να παίζει μπάλα από τα 13 του στου Ρέντη) υπέκυψε στο μοιραίο στις 19 Ιανουαρίου του 2010. Στην κηδεία του τον αποχαιρέτησαν, εκτός από την οικογένειά του, παλαιοί συμπαίκτες, παράγοντες και οπαδοί των συλλόγων που αγωνίσθηκε.




Τελευταία του εμφάνιση με το Αιγάλεω
εναντίον του Άρη Θεσ. (0-1),
την περίοδο 1983-84.
Ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του Αιγάλεω όλων των εποχών, με94 τέρματα σε 159 αγώνες πρωταθλήματος από το 1977 έως το 1984 και δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Β΄ Εθνικής κατηγορίας με 150 γκολ, δυο λιγότερα από τον αρχισκόρερ Ηλία Χατζηελευθερίου. Στη μνήμη όλων όμως δε θα παραμείνει τόσο για την ικανότητα στο σκοράρισμα, όσο για τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του. Ο "ψηλός" δεν καταλάβαινε ούτε από απειλές, ούτε από "τσαμπουκάδες" και δεν έκανε πίσω στο ελάχιστο όταν πίστευε ότι διεκδικεί το δίκιο του. Τα χαρακτηριστικά του αυτά τον οδήγησαν σε σύγκρουση με τη διοίκηση της ομάδας, ουκ ολίγες φορές, αφού εκείνη την εποχή τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών καταπατούνταν βάναυσα από τους κάθε λογής παράγοντες, που θεωρούσαν τον κάθε παίκτη ως "κτήμα" τους και όχι σαν αυτόνομη προσωπικότητα.


Επί το έργον...
Αυτός είναι και ο κυριώτερος λόγος που ο Χατζησκουλίδης δεν μπόρεσε να διακριθεί (όπως είχε όλα τα προσόντα) σε μια μεγαλύτερη ομάδα από το Αιγάλεω ή τον Ατρόμητο Πειραιώς. Παρά τις πολλές προτάσεις που υπήρξαν από όλους σχεδόν τους κορυφαίους ελληνικούς συλλόγους, η μετεγγραφή του δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Για μας τους Αιγαλιώτες που τον απολαύσαμε στα γήπεδα με τη φανέλα της ομάδας μας επί μια ολόκληρη επταετία το παραπάνω γεγονός ήταν ευλογία, για εκείνον όμως σίγουρα αποτέλεσε "κατάρα".

Παρόλα αυτά, συνέχισε έως το τέλος να προσφέρει, να σκοράρει και να εντυπωσιάζει τους πάντες με την κορμοστασιά, το φιλότιμο και φυσικά την αποτελεσματικότητά του απέναντι στους αντίπαλους αμυντικούς και τερματοφύλακες, που στην κυριολεξία τον έτρεμαν. Για τον γράφοντα, θα παραμείνουν ζωντανές στο μυαλό μου οι τελευταίες κουβέντες που μου απεύθυνε μιλώντας τηλεφωνικά, τη μια και μοναδική φορά που κατάφερα να τον βρω στο ακουστικό. Όταν του ζήτησα να κάνουμε μια συνέντευξη αρνήθηκε ευγενικά, καθώς δεν του ήταν εύκολο να μετακινηθεί λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε. Τη φράση του "Γράψτα μόνος σου, εσύ ξέρεις..." την καταθέτω (σαν μεγάλη, προσωπική τιμή που μου έκανε), στην αέναη μνήμη του.

Σε αναμέτρηση Ατρομήτου Αθ.-Αιγάλεω
Η καριέρα του Χρήστου Χατζησκουλίδη στο Αιγάλεω, με αριθμούς:

Περίοδος  Κατηγορία  Συμ/ές - Γκολ
1977-78    Α΄ Εθνική       29        11
1978-79    Α΄ Εθνική       23          4
1979-80    Β΄ Εθνική       23          9
1980-81    Β΄ Εθνική       18         17
1981-82    Β΄ Εθνική       32         28 (1ος σκόρερ στην κατηγορία)
1982-83    Β΄ Εθνική       31         24 (1ος σκόρερ Νοτίου Ομίλου)
1983-84    Α' Εθνική        3            1
Ακόμη, πήρε μέρος σε 9 αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας, επιτυγχάνοντας 5 τέρματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...