Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ζητείται όραμα…

Απέχουμε μόλις οκτώ μήνες από τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και η εικόνα της πόλης μόνο θλίψη προκαλεί. Πέραν του κέντρου της, όπου και εκεί ο αρχαιολογικός χώρος του ίχνους της αρχαίας Ιεράς Οδού βρίθει απορριμμάτων, οι περισσότερες γειτονιές και οι πλατείες, όπως και το άλσος της πόλης μας, έχουν εγκαταλειφθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους. 

Σκουπίδια σχεδόν παντού, βρώμικοι κάδοι, άναρχο παρκάρισμα, καταλυμένοι κοινόχρηστοι χώροι, ανεξέλεγκτη κατάληψη πεζοδρομίων, κακοτεχνίες στο οδόστρωμα, αφρόντιστες αίθουσες κοινής χρήσης, παιδικές χαρές που μόνο «χαρές» δεν είναι, ανενεργοί αθλητικοί χώροι όπως το κολυμβητήριο, όλα δείχνουν να αναμένουν …στωϊκά έναν ‘από μηχανής θεό’ που θα εμφανισθεί ξαφνικά, για να δώσει την πολυπόθητη λύση στο σύγχρονο δράμα του αιγαλιώτικου κόσμου. 

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...