70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Το Αιγάλεω στη Φλώρινα

Πριν από 28 ολόκληρα χρόνια, τον Αύγουστο του 1984, η ομάδα της πόλης μας βρισκόταν για προετοιμασία στη Φλώρινα, ενόψει της συμμετοχής της στο 6ο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, περιόδου 1984-85.

Στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας του συλλόγου είχε παραμείνει ο νεαρός τότε προπονητής Γιάννης Μαντζουράκης, αλλά η ομάδα δεν είχε ενισχυθεί επαρκώς. Συγκεκριμένα, στις μετεγγραφές είχε αποκτήσει μόλις δυο επαγγελματίες, τον στόπερ Παναγιώτη Σκόνδρα της Χαλκίδας και το μέσο Γιάννη Γεωργαρά, από τον Απόλλωνα Αθηνών.

Τουναντίον, αρκετοί νεαροί ερασιτέχνες είχαν υπογράψει (με μεγάλα όνειρα) συμβόλαια στο "Σίτι", αλλά δυστυχώς δεν διέθεταν ακόμη την απαιτούμενη πείρα, ώστε να σταθούν αξιόλογα στο πρωτάθλημα.

Για το δημοσίευμα που παραθέτουμε σήμερα, πάντα από το ηλεκτρονικό αρχείο της "Αθλητικής Ηχούς", αφορμή στάθηκε η φιλική νίκη του Αιγάλεω επί της Φλώρινας, που σημειώθηκε την 1η Αυγούστου 1984. Σε αυτό, μπορούμε να διαβάσουμε τη σύνθεση της ομάδας και να θυμηθούμε ονόματα ποδοσφαιριστών που προσέφεραν τα μέγιστα για την παραμονή του σωματείου μεταξύ των "μεγάλων" του ελληνικού ποδοσφαίρου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου