Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Τα αστέρια του Αιγάλεω: Θέμης Βάγγης

Μια ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή αποτελεί ο παλαιός βιρτουόζος άσσος Θέμης Βάγγης.

Ο μικρόσωμος παίκτης αγωνίζονταν στη μεσαία γραμμή και το ταλέντο του ξεχείλιζε από τις πρώτες στιγμές της καριέρας του. Διαθέτοντας ένα κάπως περίεργο στυλ (ελαφρά καμπουριαστός), μπέρδευε τους αντιπάλους χαφ, ντριμπλάροντας όποιον έβρισκε μπροστά του και διεμβολίζοντας τις άμυνες με έναν εκπληκτικό τρόπο. Αγαπήθηκε στο Αιγάλεω όσο λίγοι, παρότι δεν αγωνίσθηκε παρά 2 σεζόν. Τα τελευταία χρόνια μένει στη Σύρο, τη φανέλα της οποίας επίσης φόρεσε, στη δύση της σταδιοδρομίας του.

Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα και έχει έναν ακόμη αδελφό, μικρότερο στην ηλικία, επίσης ποδοσφαιριστή (Νεάπολη Πειραιά κ.λ.π.). Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Π.Α.Ο. Ρουφ, όπου γρήγορα τον εντόπισαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Υπέγραψε συμβόλαιο στους "πράσινους", αλλά ο "στρατηγός" Μίμης Δομάζος είδε στο πρόσωπό του, σύμφωνα με τις φήμες, έναν "ανταγωνιστή". Έτσι, παρά τη βοήθεια που αρχικά του πρόσφερε, στη συνέχεια ο Βάγγης μπήκε στο περιθώριο.

Τότε αναζήτησε την τύχη του στον Ατρόμητο Αθηνών και το καλοκαίρι του 1978 υπέγραψε στο "Σίτι". Ένα χρόνο μετά μετεγγράφηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης με πολλά όνειρα και για μια διετία διέπρεψε στα ελληνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά γήπεδα, καθώς συμμετείχε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, με ξεχωριστή επιτυχία!

Επόμενος σταθμός του ήταν τα Μέγαρα και ο Βύζαντας με τον οποίο έπαιξε στη Β΄ Εθνική, έως το 1983 που γύρισε στο Αιγάλεω βέβαιος ότι θα βοηθούσε την ομάδα, όπως 4 χρόνια πριν. Ωστόσο, ο προπονητής Γιάννης Μαντζουράκης δεν πίστεψε στο άστρο του και γρήγορα έπαψε να τον εμπιστεύεται, παρότι ο Βάγγης κατέγραψε στο ενεργητικό του μερικές σπουδαίες εμφανίσεις.

Το 1984 έφυγε οριστικά για τον Α.Ο. Σύρας ενώ αργότερα εγκαταστάθηκε μόνιμα στο νησί. Εκεί τον επισκέφθηκαν πρόσφατα οι παλαίμαχοι του Αιγάλεω, δίνοντας παράλληλα ένα φιλικό παιχνίδι προς τιμή του, με την αντίστοιχη ομάδα των γηγενών παλαιών ποδοσφαιριστών. 

Στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων έχει μείνει σαν ένας από τους πιο χαρισματικούς παίκτες, ο οποίος δυστυχώς δεν έτυχε της ανάλογης αντιμετώπισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...