70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Η γέννηση του ΕΑΚ Αιγάλεω

Η ...ληξιαρχική πράξη γέννησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (Ε.Α.Κ.) Αιγάλεω (σήμερα Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο "Εύα Χριστοδούλου") υπογράφτηκε μια μέρα σαν σήμερα, πριν από 34 ακριβώς χρόνια, στις 25 Ιουλίου του 1978.

Το μεγαλεπήβολο για την εποχή έργο, αναγγέλθηκε από τον τότε Γ.Γ.Α. κ. Παπακωνσταντίνου στον πρόεδρο της ΕΠΣΑ κ. Κώστα Τριβέλα, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στο φύλλο της επομένης ημέρας της "Αθλητικής Ηχούς".

Μάλιστα, παρά το μπλέξιμο στην εκτύπωση του κειμένου, διαβάζουμε ότι στον απαλλοτριωθέντα χώρο του Πυριτιδοποιείου προβλεπόταν εξαρχής η τοποθέτηση και χλοοτάπητα, κάτι όμως που έγινε πολλά χρόνια αργότερα.

Το Δ.Α.Κ. Αιγάλεω σήμερα
(πηγή: www.aigaleo.gr)
Για την πόλη μας η κατασκευή ενός τόσο σπουδαίου χώρου αποτελούσε μια ανάσα αθλητικού οξυγόνου που θα έλυνε ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων στέγασης και φιλοξενίας συλλόγων, αλλά και θα προσέφερε διέξοδο ζωής για τη νεολαία του Αιγάλεω, όπως και της υπόλοιπης Δυτικής Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου