Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Σκληρή μάχη στην Ελευσίνα!


Τέσσερις μέρες αργότερα, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου του 1982 διεξήχθη η δεύτερη αγωνιστική της περιόδου. Η ομάδα μας θα είχε δύσκολη αποστολή, στο ξερό γήπεδο του Πανελευσινιακού, με τους «σταχυοφόρους» να αναζητούν τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Με αυτογκόλ του συγχωρεμένου Νίκου Βαλλιάνου (καθώς η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του και κατέληξε στα δίχτυα) άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι στο 26ο λεπτό, όμως στο δεύτερο ημίχρονο το Αιγάλεω αντέδρασε και προηγήθηκε 2-1 με τέρματα του Χρήστου Χατζησκουλίδη στο 61’ και του Βένου Βαλαχά στο 71’. Ο «επίλογος» του ματς γράφτηκε έξι λεπτά πριν τη λήξη, όταν -δυστυχώς για μας- ο Ματθαίου ισοφάρισε σε 2-2.

Η Κόρινθος, που υπέταξε με 1-0 στην έδρα της το φιλόδοξο Διαγόρα ήταν η κερδισμένη της ημέρας, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η νίκη του Αχαρναϊκού στο Μενίδι, με 8-2 επί του άτυχου Ηρόδοτου, με «χατ-τρικ» του Δημ. Κοκκινόπουλου. Στον Πύργο, ο Πανηλειακός έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό, καθώς ο γκολκίπερ Γάκης των φιλοξενουμένων απέκρουσε πέναλτι του Μουγγού. Φωστήρας και Ιωνικός ήλθαν ισόπαλοι στον Ταύρο με 1-1, συμπληρώνοντας αμφότεροι δύο ισοπαλίες, ενώ στο άλλο ντέρμπι η Προοδευτική συνέτριψε 3-0 τον Ατρόμητο Αθηνών στο γήπεδο Νικαίας.

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρέθηκε ο Παναιγιάλειος έπειτα από τη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία του εντός έδρας (2-1 τα Χανιά), ενώ η Αχαϊκή προσγείωσε με 2-0 στην Κάτω Αχαγιά τον Αιολικό και έφθασε τους τρεις βαθμούς. Βύζας και Ατρόμητος Πειραιά  έμειναν στο 1-1 στα Μέγαρα με την ομάδα των Καμινίων να φτάνει και εκείνη τους τρεις πόντους. Τέλος, ο Εθνικός Αστέρας παραχώρησε την ισοπαλία με 1-1 στο Νήαρ Ήστ στη Χαλκίδα, που έπαιξε δεύτερο συνεχές παιχνίδι μακριά από την έδρα της.

Η βαθμολογία (σε 2 ματς): Αίγιο 4, Αχαϊκή-Ατρόμητος Πειραιώς-Παναιτωλικός-Κόρινθος 3, Προοδευτική-Αχαρναϊκός-Ηρόδοτος-Χανιά-Αιολικός-Διαγόρας-Αιγάλεω-Φωστήρ-Ιωνικός 2, Ελευσίνα-Πανηλειακός-Βύζας-Εθνικός Αστέρας-Χαλκίδα-Ατρόμητος Αθηνών 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...