Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Ενδιαφέρον και προσέλευση στον περίπατοΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια εκδήλωση του συλλόγου "Φίλοι του Πυριτιδοποιείου" την Κυριακή 10 Απριλίου το πρωϊ στο Άλσος Αιγάλεω. Μέλη και φίλοι του συλλόγου μαζί με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων περιηγήθηκαν στους χώρους του πρώην Μπαρουτάδικου εργοστασίου και ενημερώθηκαν από πρώτο χέρι για τα προβλήματα, τις προοπτικές και τα σχέδια που υπάρχουν με βάση το ότι η περιοχή έχει περιληφθεί ήδη στα υπό "αξιοποίηση" ακίνητα του ελληνικού δημοσίου.

Με ενδιάμεσους σταθμούς του περίπατου την ιστορική καμινάδα, τη σχεδόν εγκαταλειμένη λιμνούλα και ένα κιόσκι που υπάρχει στη βορειοανατολική πλευρά, οι παριστάμενοι συζήτησαν μεταξύ τους με ενδιαφέρον και ειλικρίνεια, θέτοντας ο καθένας τις εντυπώσεις και τους προβληματισμούς του.

Το λόγο πήραν κατά σειρά ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Βασιλειάδης, ο επικεφαλής της "Ανάπλασης" κ. Δημήτρης Μπίρμπας που προχώρησε σε μια εκτενή αναφορά στο ιστορικό, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Περράκης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιάννης Δημομελέτης (παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος κ. Λάμπρος Σκλαβούνος), όπως και εκπρόσωπος της πολιτικής ομάδας δράσης "Ρήγμα στα Δυτικά"). Όπως διευκρίνησε ο κ. Βασιλειάδης, παρότι προσκλήθηκαν, δεν έστειλαν εκπρόσωπο στην εκδήλωση ούτε το "Σύγχρονο Ανθρώπινο Αιγάλεω" (επικεφαλής ο πρώην δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος), ούτε η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ (επικεφαλής ο κ. Βασίλης Βούλγαρης).

Η τελική συζήτηση αφορούσε στο κρίσιμο θέμα της ενδεχόμενης εκποίησης του άλσους προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, κάτι που απέκλεισε κατηγορηματικά ο κ. Δημομελέτης εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι σύσσωμος ο Αιγαλιώτικος λαός θα αντιδράσει στα όποια σχέδια υπάρχουν.

Ο κ. Μπίρμπας ανέδειξε τις νομικές προεκτάσεις του θέματος επισημαίνοντας ότι ακόμη και το Σύνταγμα μπορεί να παρακαμφθεί αν οι κυβερνώντες επικαλεστούν έκτακτο εθνικό συμφέρον, ωστόσο όπως πρόσθεσε σε κάθε περίπτωση ο αγώνας μπορεί να μεταφερθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων εκεί όπου κάθε σχετική ενέργεια της κυβέρνησης θα είναι μαχητή.

Το "Ρήγμα στα Δυτικά" εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τα σενάρια περί αξιοποίησης πολύ σύντομα θα αποδειχθούν αληθινά χωρίς καν να ερωτηθεί η δημοτική αρχή και χρέος όλων μας είναι να κινηθούμε δυναμικά σαν ενεργοί πολίτες μη περιμένοντας καμία βοήθεια από τρίτους. Μάλιστα, τα μέλη της κίνησης μετά το τέλος της εκδήλωσης ανάρτησαν πανό το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του κ. Δημομελέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου