Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Γιώργος Χατζάρας: Ε, όχι και να πέσει το Αιγάλεω!


Ο Γιώργος Χατζάρας, ο προπονητής που έχει συνδέσει το όνομά του με την κορυφαία διάκριση της ομάδας του Αιγάλεω, την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2004, ο άνθρωπος που πήρε το σύλλογο στη Β' Εθνική και τον ανέδειξε μεταξύ των πέντε καλύτερων ομάδων της Α' Εθνικής, επέστρεψε στο "Σίτι" για μια αποκλειστική συνέντευξη. Το ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ ήρθε σε επαφή μαζί του και με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε τι απάντησε στις ερωτήσεις που του κάναμε:

  • Σας είδαμε στην εξέδρα την Κυριακή στο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό. Τι νοιώσατε που επιστρέψατε στο Αιγάλεω, έστω σαν φίλαθλος μετά από καιρό;


Ένιωσα όμορφα και χάρηκα που ήμουν σε γνωστό περιβάλλον. Είχα συναισθήματα ανάμικτα xαράς και λύπης συντροφιά με φίλους Αιγαλεώτεs.

  • Σίγουρα η ομάδα που αφήσατε δεν έχει σχέση με τη σημερινή. Ποιες είναι οι διαπιστώσεις σας;

Το Αιγάλεω ήταν πολύ καλό με σωστό προσανατολισμό και σε φάση άμυνας και επίθεσης. Άδικο το αποτέλεσμα αλλά η μπάλα έτσι είναι. Έχει καλό προπονητή και θέλει υπομονή.

  • Πως είδατε τη συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου;

Εξεπλάγην από τον κόσμο και ειδικά είδα πολλά νέα παιδιά, νέοι φίλαθλοι και αυτό πιστεύω θα είναι η δύναμη του για να μπορέσει να βαδίσει στουs δύσκολους δρόμους τηs αναγέννησηs. Τα νέα παιδιά είναι το μέλλον. Καμία ομάδα Δ’ Εθνικηs δεν εχει τετοιο κοσμο...


  • Έχετε τεράστια πείρα από ομάδες υψηλότερων κατηγοριών. Πως κρίνετε το επίπεδο του πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής;

Δεν γνωρίζω από Δ' Εθνική, αλλά νομίζω ότι αυτός ο όμιλος είναι πιο ποιοτικός και δυνατός, έχει ιστορικές ομάδεs. Μου άρεσε ένας πιτσιρίκος που έπαιζε από αριστερά (σ.σ. Δουκάκης).

  • Με το χέρι στην καρδιά: Θα λέγατε ότι το Αιγάλεω είναι πιθανό να υποβιβασθεί;

Ε όχι και να πέσει! Κάθε αρχή είναι και δύσκολη, θα συνέρθουν και θα κάνουν καλή πορεία.

  • Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Άγνωσται αι βουλαί του ΚΥΡΙΟΥ...

  • Σας ευχαριστούμε θερμά.
Ο Γιώργος Χατζάρας αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση για την τεράστια επιτυχία να οδηγήσει την ομάδα στην Ευρώπη και νοιώθει περήφανος που συνέβαλε και εκείνος σ' αυτή τη διάκριση, η οποία συμβαίνει όπως μας είπε κάθε 50 χρόνια. Στα 5 έτη που είχε την τεχνική ηγεσία του Αιγάλεω (1999-2004), πέτυχε 70 νίκες, σημείωσε 35 ισοπαλίες και ηττήθηκε 47 φορές σε συνολικά 152 αγώνες πρωταθλήματος. Επανήλθε για ένα μικρό διάστημα και στην αρχή της περιόδου 2005-06, χωρίς ωστόσο την ίδια επιτυχία.

  • Ποιος είναι ο Γιώργος Χατζάρας (Πηγή: Ελληνική Βικιπαίδεια)
Ο Γιώργος Χατζάρας είναι Έλληνας πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής ποδοσφαίρου. Υπήρξε παίκτης της Βέροιας και του Άρη Θεσσαλονίκης.
Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας , άσκησε την προπονητική και την περίοδο 1997-98 έφθασε με τον Αετό Σκύδρας έως τη Γ' Εθνική κατηγορία.
Ντεμπούτο στην Α' Εθνική ως προπονητής έκανε την επόμενη σεζόν (1998-99), με την ομάδα της Βέροιας.
Στη συνέχεια ανέλαβε το Αιγάλεω στη Β' Εθνική, το οποίο οδήγησε στη μεγάλη κατηγορία το 2001. Το 2004, κατά το πέμπτο χρόνο παραμονής του στην Αθηναϊκή ομάδα, εξασφάλισε την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Το 2004 βρέθηκε με μεγάλες προσδοκίες στον πάγκο του Άρη, αν και είχε προηγούμενα δηλώσει πως σκόπευε να ξεκουρασθεί. Τα πολλά διοικητικά όμως προβλήματα που αντιμετώπιζε ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης δεν του επέτρεψαν να παρουσιάσει έργο ανάλογο με εκείνο που είχε δείξει στο Αιγάλεω.
Την περίοδο 2006 επέστρεψε στο "Σίτι", ενώ το 2007 ανέλαβε τον Π.Α.Σ. Γιάννινα.
Ως τεχνικός θεωρείται ιδιαίτερα εργατικός, με πίστη στα νέα παιδιά τα οποία προωθεί στις ομάδες που δουλεύει. Γνωστές είναι επίσης και κάποιες "ατάκες" του, που συχνά προκαλούν θυμηδία.
Τη σεζόν 2008-09 ξεκίνησε ως τεχνικός του Ηλυσιακού, αλλά αντικαταστάθηκε προς τα τέλη της περιόδου από το Βασίλη Παπαχρήστου.

2 σχόλια:

  1. Ο κύριος Χατζάρας έχει χωρίς αμφιβολία τεράστια προπονητική εμπειρία και μεγάλες ικανότητες. Οι ενστάσεις που έχω είναι οι εξής,αν και προπονητής της ομάδας του Αιγάλεω στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος την περίοδο 2003-2004 στην Ριζούπολη με τον Ολυμπιακό πώς δέχτηκε την αδικαιολόγητη μισάωρη καθηστέρηση του β΄ημιχρόνου; Μήπως περίμενε ο κ.Αλέφαντος κάτι καλό από ένα άλλο γήπεδο;Βέβαια έχει ευθύνη και ο διαιτητής.
    Σε ένα άλλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Γ.Καραϊσκάκης το Αιγάλεω νικούσε στο ημίχρονο 0-2 και στο τέλος ηττήθηκε με 2-3 ...
    Είναι εφικτό και απολύτως δικαιολογημένο να έχει κάποιος φίλαθλες προτιμήσεις σε οποιαδήποτε ομάδα, αλλά δεν είναι δικαιολογημένο να είσαι επαγγελματίας σε μία ομάδα και ταυτόχρονα φίλαθλος σε άλλη ομάδα της ίδιας κατηγορίας...Τουλάχιστον να μην το δείχνεις τόσο απροκάλυπτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως, ο κ. Χατζάρας διακρίνεται για την "αδυναμία" του σε μια συγκεκριμένη ομάδα, αλλά θα έλεγα πως η ομάδα αυτή (της οποίας υπήρξε και ποδοσφαιριστής) εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...