Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Αναδρομή στο παρελθόν!

Η ποδοσφαιρική περίοδος 1978-79 υπήρξε σημαντική για τρεις απο τους γνωστότερους ερασιτεχνικούς συλλόγους της πόλης μας, αφού σηματοδότησε την περαιτέρω πορεία τους.

Από τη μία, αποτέλεσε ένα αρνητικό ορόσημο για τον Ορφέα Αιγάλεω, που με έτος ίδρυσής του το 1968, είχε κυριαρχήσει για μια ολόκληρη δεκαετία στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο (1969-79). Το δημιούργημα του διορισμένου από τη δικτατορία των συνταγματαρχών δήμαρχου Ορφέα Τζανετόπουλου είχε φτάσει στον κολοφώνα της δόξας του με τη συμμετοχή του στη Β' Εθνική κατηγορία τις σεζόν 1972, 1973, 1976 και 1977, αλλά το 1979 υποβιβάστηκε στη Β' τοπική κατηγορία και έκτοτε δεν κατόρθωσε να επανέλθει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Στον αντίποδα, η περίοδος 1979 ήταν εξίσου καθοριστική για δυο ακόμη ομάδες μας, οι οποίες είχαν επίσης πρόσφατα τότε, ιδρυθεί. Ο λόγος για τον Διαγόρα Δρυοπιδέων και τον Θεμιστοκλή, αποτέλεσμα συγχωνεύσεων άλλων τοπικών σωματείων, από το 1967.

Ο μεν πρώτος από αυτούς (αθλητικός σύλλογος των δρυοπιδέων της Κύθνου που είχαν εγκατασταθεί στο Αιγάλεω) κατόρθωσε εκείνη τη χρονιά να ανακηρυχτεί υπέρ-πρωταθλητής της Α' κατηγορίας ΕΠΣΑ και να κερδίσει έτσι πανάξια για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση για το Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα, στο οποίο μετείχε το 1979-80.

Ο δε Θεμιστοκλής πέτυχε να προαχθεί από τη δεύτερη στην πρώτη αθηναϊκή κατηγορία, όπου και παρέμεινε σχεδόν για ολόκληρη την ερχόμενη δεκαετία.

Με εξαίρεση τη σεζόν 1980, οι δυο αυτές ομάδες της πόλης μας συνύπαρξαν στην Α' Αθηνών για τα επόμενα χρόνια (1981-1986) και μάλιστα τις τέσσερις πρώτες περιόδους υπήρξαν και αντίπαλοι, καθώς είχαν τοποθετηθεί στον ίδιο (από τους δυο) ομίλους.

Η κοινή τους πορεία βέβαια συνεχίσθηκε και μετέπειτα, αφού συνήθισαν να "ανεβοκατεβαίνουν" μεταξύ Α' και Β' ΕΠΣΑ.

Η παράλληλη αυτή τροχιά διακόπηκε έξαφνα το καλοκαίρι του 2009, όταν ο Θεμιστοκλής, που είχε γίνει η πρώτη αιγαλιώτικη ομάδα η οποία είχε εξασφαλίσει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη συμμετοχή της στη Δ' Εθνική (όπου έπαιξε το 2008-09), "απορροφήθηκε" από τον Κεραυνό Γλυφάδας και εξαφανίσθηκε (ελπίζουμε προσωρινά) απ' τον ποδοσφαιρικό χάρτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...