Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Νύχτα θριάμβων!

Μεγάλες στιγμές ζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ύστερα από τις ιστορικές προκρίσεις του ΠΑΟΚ και του Άρη την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα, για την επόμενη φάση (των "32") του Europa League. Αντίθετα, ανώμαλα προσγειώθηκε η ΑΕΚ, που είδε το όνειρό της να σβύνει άδοξα, μετά το αναπάντεχο 0-3 με το οποίο ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την ισχυρότατη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ξεκίνημα από το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο "δικέφαλος του βορρά" υπό την τεχνική καθοδήγηση του Μάκη Χάβου, στάθηκε όρθιος μέσα στο "φλεγόμενο" Ζάγκρεμπ και "τιμώρησε" τη Δυναμό (για τα έκτροπα σε βάρος της αποστολής του) παληκαρίσια και ξεκάθαρα μέσα στο γήπεδο, χάρις σε τέρμα που σημείωσε ο Σαλπιγγίδης κατά το δεύτερο ημίχρονο (0-1).

Ένα 24ωρο αργότερα ήταν η σειρά του Άρη, ο οποίος υποδέχτηκε τη νορβηγική Ρόζενμποργκ στο κατάμεστο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο Άρης του "μάστορα" αργεντινού  προπονητή Έκτορ Κούπερ ήθελε μόνο νίκη (για να ορίζει ο ίδιος την τύχη του, ανεξάρτητα του τι θα έκανε η κάτοχος του τρόπαιου Ατλέτικο Μαδρίτης στη Γερμανία με αντίπαλο τη Λεβερκούζεν) και την πήρε (με σκορ 2-0) αφού σημείωσε δυο γκολ σε κομβικά σημεία του ματς, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους ενθουσιώδεις οπαδούς του!

Για να συνειδητοποιήσει κάποιος το μέγεθος των επιτυχιών αυτών, αρκεί να τονισθεί ότι ο Άρης συνέχισε μια παράδοση που τον θέλει αήττητο στην έδρα του στην Ευρώπη επί 42 χρόνια (!), ενώ ο ΠΑΟΚ θα δώσει το "παρών" σε ευρωπαϊκό παιχνίδι την άνοιξη, για πρώτη φορά από το 1974!
Δικαίως λοιπόν η ποδοσφαιρική Έλλάδα θα νοιώθει υπερηφάνεια για τα κατορθώματα των θεσσαλονικέων εκπροσώπων μας.

2 σχόλια:

  1. Πριν από λίγες ώρες, ο Αρης έχασε με 2-0 μέσα στο Χαριλάου από την Ξάνθη. Αυτά είναι τα ωραία τού ποδοσφαίρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα! Επίσης, ο ΠΑΟΚ έχασε από τη (θεωρητικά) υποδεέστερη Κέρκυρα. Καθαρότατη φυσικά είναι και η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου στο ΟΑΚΑ. Ένα αποτέλεσμα που έκανε άνω-κάτω τους "πράσινους"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...