Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Μικρές οι προσδοκίες δυστυχώς (και) για το 2011

Η χρονιά 2010 κλείνει με σκεπτικισμό, γκρίνια και δύσθυμία όσον αφορά στην κοινωνία μας, της οποίας ο αθλητισμός αποτελεί σημαντική πτυχή, απασχολώντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Για το 2011 οι προσδοκίες είναι φυσιολογικά συγκρατημένες, με δεδομένα τα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο και για τα οποία δε διαφαίνεται άμεση (ευνοϊκή) προοπτική. Σαν  κορωνίδα τους, ο "οικονομικός γόρδιος δεσμός" παραμένει στην κορυφή της πυραμίδας του γρίφου, που απαιτεί πολύ δυνατούς λύτες...

Τα δυο δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα της χώρας μας εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των φιλάθλων, αλλά βέβαια και να εισπράτουν την εύλογη απογοήτευσή για το χαμηλό ποιοτικά σημείο στο οποίο βρίσκονται, τόσο από οργανωτικής όσο και αγωνιστικής πλευράς.

Διοργάνωση Α' Εθνικής ποδοσφαίρου, η κατ' ευφημισμόν "Super League Hellas", που έχει καταντήσει μια διεκπεραιωτική διαδικασία-ρουτίνα, όπου ο φέτος κάκιστος ΠΑΟ και ο μετριώτατος Ολυμπιακός καταφέρνουν να εξασφαλίσουν από πολύ νωρίς μια διαφορά ασφαλείας, ανεπίτρεπτη για πρωτάθλημα προηγμένης χώρας. ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ, παρά τη διάκριση που σημείωσαν (ιδιαίτερα οι δυο πρώτοι) στην Ευρώπη, παραπαίουν στο εσωτερικό επιτρέποντας στους δυο "αιώνιους" να ξεφύγουν αισθητά στη βαθμολογία. Από κει και πέρα το απόλυτο χάος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (Καβάλα, Ατρόμητος).

Χαρακτηριστικά υπογραμμίζουμε το παράδειγμα της ουραγού Λάρισας, η οποία παρά τη στελέχωσή της από ικανό έμψυχο δυναμικό και τις προσπάθειες του νεαρού προέδρου της κ. Κώστα Πηλαδάκη (με αποκορύφωμα την κατασκευή ενός γηπέδου-διαμαντιού στον "κάμπο"), βρίσκεται με τη θηλιά του υποβιβασμού στο λαιμό!

Στο μπάσκετ, παρόμοια κατάσταση, με πολλές ομάδες στο χείλος της καταστροφής. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η παρουσία του εκπληκτικού Κολοσσού Ρόδου, με τον κ. Γιάννη Σφαιρόπουλο να ξεχωρίζει μέχρις στιγμής ως ο τεχνικός της χρονιάς!

Κι εδώ μεγάλος προβληματισμός για τον ιστορικό Πανελλήνιο Γ.Σ. (τον πάλαι ποτέ "σύλλογο των Ολυμπιονικών"), που η μετακόμισή του στη Λαμία (κατόπιν συγχώνευσης με τον τοπικό Ιωνικό) κάθε άλλο παρά έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, με συνέπεια ο ιδιοκτήτης του κ. Μίνωας Κυριακού να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης. Και να σκεφτείτε ότι η ομάδα έχει και φέτος να επιδείξει μια αξιόλογη πορεία στο EuroCup...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...