Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Πόλεμος ανακοινώσεων!


Κάθε άλλο παρά με καλούς οιωνούς έχει ξεκινήσει η πέμπτη περίοδος της Super League Hellas, καθώς μόλις στη δεύτερη αγωνιστική εγέρθηκαν ήδη οι πρώτες ενστάσεις κατά της αξιοπιστίας της διοργάνωσης. Σαν αφορμή στάθηκε η διαιτησία του Γιώργου Δαλούκα στο Σαββατιάτικο ντέρμπι Άρης-Παναθηναϊκός (0-1) το οποίο κρίθηκε υπέρ των «πρασίνων» χάρις σε ένα ανύπαρκτο κατά τα φαινόμενα πέναλτι που καταλόγισε ο Θεσσαλός ρέφερι.
Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της λίγκας και μεγαλομέτοχου του Ολυμπιακού κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, ο οποίος μίλησε για «έγκλημα κατά της Ελλάδας» (!) και ζήτησε να εξυγιανθεί («να ξεβρομίσει» ήταν η ακριβής έκφραση) ο χώρος του ποδοσφαίρου, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του προέδρου της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιου, του Παναθηναϊκού, αλλά και της διαιτησίας.
Στην ανακοίνωση αυτή απάντησε με πράο τόνο η διοίκηση του ΠΑΟ, του οποίου ωστόσο ο προπονητής κ. Νιόπλιας μίλησε για δίκαιη νίκη προκαλώντας γενικότερη θυμηδία, ενώ ειρωνική ήταν η απάντηση της ΠΑΕ Άρης που έσπευσε να «εγκαλέσει» τον κ. Μαρινάκη για επιλεκτική ευαισθησία.
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας, τέτοιου είδους δημόσιες τοποθετήσεις το λιγότερο που κάνουν είναι να δυναμιτίζουν την εξέλιξη του πρωταθλήματος, εξεγείροντας τα αισθήματα των σκληροπυρηνικών οπαδών, που όλοι εύχονται να μην αποφασίσουν με τη σειρά τους να δώσουν τις δικές τους «απαντήσεις» εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, σε μια αέναη επανάληψη ενός εφιαλτικού σκηνικού βίας και αδιέξοδης αντιπαλότητας.
Επί της ουσίας τώρα, όπως φάνηκε καθαρά ο Γιώργος Δαλούκας έχει υποπέσει σε ένα αναμφισβήτητο σφάλμα, ανεξήγητο για έναν διαιτητή της δικής του πείρας και αξίας. Αυτό που περιμένουν όλοι είναι αφενός μεν την παραδοχή εκ μέρους του ότι έσφαλε, αφετέρου δε τη παραδειγματική τιμωρία του από τα αρμόδια όργανα. Μόνο έτσι θα φανεί ότι οι διοικούντες τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς έχουν την απόλυτη διάθεση για τήρηση των όρων ισονομίας που απαιτούνται ακυρώνοντας παράλληλα τα όποια επιχειρήματα των καχύποπτων φιλάθλων.
Είναι σίγουρο ότι, μετά από την παλαιότερη παντοκρατορία της διαβόητης «παράγκας» (η οποία καθόριζε εκ των προτέρων τη μοίρα των ομάδων απ’ την Α’ μέχρι και τη …Δ’ Εθνική), κανένας δε θα επιθυμούσε την εμφάνιση κάποιας παρόμοιας "φάμπρικας". Το ποδόσφαιρό μας πρέπει επιτέλους να πάει μπροστά, στέλνοντας τους κάθε είδους δυνάστες του στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...