Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Γ΄ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών 1984-1985


Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας αντρών 1984-85 ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1984 και ήταν η τρίτη (ανεπίσημα) και η δεύτερη επίσημα διοργάνωση στην κατηγορία αυτή. Χαρακτηρίσθηκε και πάλι από σχεδιαστική προχειρότητα, αφού όπως και το 1983-84, δυο επιπλέον ομάδες έγιναν καθυστερημένα δεκτές, πλην των αρχικά δικαιούχων. Πρόκειται για τον Παναυπλιακό ο οποίος εντάχθηκε στο Νότιο όμιλο και την Αναγέννηση Καρδίτσας που για δεύτερη συνεχή χρονιά προστέθηκε στο Βορρά. Έτσι, είχαμε και πάλι αγώνες κάθε Κυριακή και Τετάρτη, προκειμένου ν αολοκληρωθούν εγκαίρως οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των 42 ομάδων (από 21 σε κάθε όμιλο).

Νεοφώτιστοι σύλλογοι
Από το Εθνικό Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της προηγούμενης περιόδου απόκτησαν δικαίωμα συμμετοχής η Κέρκυρα, ο Χαραυγιακός Ηλιούπολης Αθηνών, ο Αίας Σαλαμίνας, ο Παναρκαδικός, η Ελασσόνα, ο Ποσειδώνας Νέας Μηχανιώνας και ο Ηρακλής Καβάλας. Από τη Β' Εθνική 1983-84 προέρχονταν οι Χαλκίδα, Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου και Παναιτωλικός.

Πρωταθλητές
Τους τίτλους κατέκτησαν ο Παναιτωλικός στο Νότο και ο Κιλκισιακός (που μάλιστα επικράτησε και στους 20 εντός έδρας αγώνες του) στο Βορρά. Εισιτήρια ανόδου στη Β' Εθνική 1985-86 πήραν και οι δυο δευτεραθλητές, Ιωνικός Νικαίας και Νάουσα, αντίστοιχα. Μεγάλος χαμένος στο Βόρειο όμιλο ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου που ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική με 3-1 από τη Λαμία και έμεινε τρίτος. Με τον τρόπο αυτό, η ομάδα της Φθιώτιδας για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο στέρησε από έναν διεκδικητή την άνοδο (το 1983-84 άτυχος ήταν ο Εορδαϊκός) και μάλιστα με το ίδιο σκορ!

Πρώτοι σκόρερ
Τους τίτλους του πρώτου σκόρερ κατέκτησαν οι Κώστας Κωττάκης του Ιωνικού στο Νότο (35γκολ) και ο Χρήστος Καλαϊτζίδης των Γιαννιτσών στο Βορρά με 30 τέρματα.

Σε αγώνα κατάταξης που έγινε στις 30 Ιουνίου του 1985 στο Νήαρ-Ήστ Καισαριανής, ο Ηρόδοτος νίκησε με σκορ 2-0 τη Φλώρινα και παρέμεινε στην κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...