Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Β' Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών 1982-83


Το πρωτάθλημα Β' Εθνικής ποδοσφαίρου ανδρών 1982-83 ήταν το τελευταίο που διοργανώθηκε με ομίλους, αφού από την επόμενη περίοδο (1983-84) η κατηγορία αυτή ενοποιήθηκε σε ένα πανελλήνιο όμιλο και απόκτησε χαρακτήρα ανάλογο εκείνου της Α' Εθνικής. Το 1982-83 τους τίτλους των πρωταθλητών Β΄Εθνικής κατέκτησαν το Αιγάλεω στο Νότο και η Καλαμαριά στο Βορρά. Ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης σεζόν ήταν το γεγονός του υποβιβασμού (λόγω της αναδιάρθρωσης που προαναφέραμε) πάρα πολλών ομάδων, αρκετές από τις οποίες δεν κατόρθωσαν να επιστρέψουν ποτέ στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας.

Ήταν ένα πρωτάθλημα που σκίασαν, ειδικά στο Νότιο όμιλο, τα πολλά παράπονα τα οποία διατυπώθηκαν για την αξιοπιστία του. Είχαμε καταγγελίες για αποπειρες δωροδοκίας (που ωστόσο δεν αποδείχθηκαν), έκτροπα και εκκρεμείς υποθέσεις στα αρμόδια όργανα (ΑΣΕΑΔ κ.λ.π.) μέχρι την τελευταία στιγμή. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το Αιγάλεω πήρε την πρώτη θέση με μόλις ένα βαθμό διαφορά από το δεύτερο Διαγόρα Ρόδου, βαθμό που είχε αρχικά χάσει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κέρδισε κατόπιν ενστάσεως λόγω αντικανονικής συμμετοχής παίκτη της αντιπάλου, στο ματς με την Κόρινθο την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Επίσης, στο Βορρά, η Καβάλα διεκδικούσε την πρωτιά έως ότου απορρίφθηκε μια ένστασή της και τέθηκε εκτός των στόχων της. Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε εκείνη τη χρονιά η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Ευόσμου, φθάνοντας πολύ κοντά σε άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Πρώτοι σκόρερ της περιόδου αναδείχθηκαν ο Χρήστος Χατζησκουλίδης του Αιγάλεω με 24 γκολ (στο Νότο) και ο Γυφτάκης του Αγροτικού Αστέρα στο Βορρά (με 28 τέρματα).

Μπαράζ για την παραμονή

Ο Αιολικός και ο Πανελευσινιακός ισοβάθμησαν στην 9η θέση και χρειάσθηκε να δώσουν αγώνα κατάταξης που διεξήχθη στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας, στις 16-7-1983, όπου νικητές αναδείχθηκαν οι Μυτιληνιοί με σκορ 3-0. Τέσσερις μέρες αργότερα όμως, στο γήπεδο του ΠΑΟ έχασαν στα πέναλτι με 3-2(κανονικός αγώνας 2-2) από τη ένατη του Βορρά Νίκη Βόλου, που παρέμεινε έτσι στην κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...